Gündem

Beydağı´nda zirve yaptılar

Beydağı´nda zirve yaptılar

Beydağı´nda zirve yaptılar
01-06-2013 16:46


RUHİ DEMİR

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliği organizesinde, Sivas’a 70 km uzaklıkta bulunan Zara Beydağı’na zirve tırmanışı gerçekleştirildi.

Önceki hafta Yıldız Dağı’nda zirve yapan ve ardından doğal güzellikleriyle göz dolduran şuğul kanyonunda trekking turu düzenleyen doğa tutkunlarının bu seferki adresi, 2 bin 800 rakımıyla kentin en büyük dağlarından bir tanesi olan Beydağı oldu.

Etkinliğe Sivas Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Kulübü (SİVDAK), Sivas Dağcılık İl Federasyon Temsilciliği ve Sivas Özdemir Spor Kulübünden 40’a yakın sporcunun katıldı. Dün sabah saatlerinde karayolu ile Zara’ya giden sporcular, orada Taşgöze Köyü Muhtarı Nurali Kaplan'ın rehberliğinde Beydağı'nın zirvesine tırmandı.

Yaklaşık 6 saat süren tırmanışla ilgili açıklamada bulunan Dağcılık Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Mehmet Baysal, güzel bir organizasyona daha öncülük ediyor olmanın mutluluk verici olduğunu belirterek, kendilerine rehberlik eden Taşgöze Köyü Muhtarı Nurali Kaplan'a ise teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER