Gündem

Gururumuz Taha Akgül

Gururumuz Taha Akgül

Gururumuz Taha Akgül
09-09-2014 16:49


SPOR SERVİSİ

Dünya Güreş Şampiyonası'nda, serbest stil 125 kiloda mücadele eden milli sporcumuz Sivaslı Taha Akgül, İranlı rakibi Komil Ghasemi'yi 4-3 yenerek altın madalya kazandı.

Taşkent'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nın ilk gün akşam seansında 3 sporcumuz madalya için mindere çıktı. Sabah seansında mindere ilk olarak çıkan sporcularımızdan Ahmet Peker elenirken, 125 kg da Taha Akgül ve 70 kg da Yakup Gör Altın, 86 kg da Selim Yaşar ise, bronz madalya için mindere çıkan isimler oldu.

BÜYÜKLERDE İLK DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

3 Avrupa şampiyonluğu bulunan milli güreşçi Taha Akgül, kariyerinde eksik olan dünya şampiyonluğunu kazanmayı başardı.

Büyüklerde ilk kez geçen sene katıldığı Dünya Şampiyonası'nda bronz madalyanın sahibi olan Akgül, kazandığı altın madalyayla başarılarına bir yenisini eklemiş oldu.

Taha Akgül, altın madalyasını Dünya Güreş Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ayık'ın elinden aldı.

2013 YILINDA DÜNYA 3.'SÜ OLAN TAHA AKGÜL BU SEFER ALTIN MADALYA'YA UZANDI

Geçen yıl Macaristan'da yapılan Dünya şampiyonasında 125 kiloda 3. olarak bronz madalya kazanan milli sporcumuz Taha Akgül, 1. Turda Macar sporcu Richard Csercsics'i (10-4) 2. Turda ise Azerbaycan'lı Aslan Dzebisov'u (4-0). Çeyrek final mücadelesinde ABD'li Tervel Ivaylov Dlagnev'i (4-2). Yarı final karşılaşmasında ise Akgül, Belaruslu Alexei Shemarov'u (8-1) yenerek finale yükseldi. Milli mayomuz final için akşam seansında İran'lı Komil Ghasemi ile karşılaştı. Karşılaşmanın başından itibaren üstün güreşen milli mayomuz İranlı rakibini 4-3 yenerek dünya şampiyonu oldu.

DEVŞİRME MİLLİ MAYOMUZ SELİM YAŞAR BRONZ MADALYA KAZANDI

86 kiloda Selim Yaşar bronz madalya maçına kadar ilk turda Rus güreşçi Abdulrashid Sadulaev'e 9-2 kaybetti. Yaşar repesaj karşılaşması için, Rus güreşçinin finale çıkmasını bekledi. Rus sporcu finale çıkınca repesaj hakkı elde etti. 1. turda elendiği için iki repesaj maçına çıktı. İlk olarak Ukrayna'lı Dzhambuli Tsotadze'i 6-0, 2.'ci repesaj karşılaşmasında Bulgar Petrov Mihail Ganev'i de 9-1 yenerek bronz maçına çıktı. 3.'lik, 5.'lik karşılaşmasında ise Yaşar, Kazakistan'lı Aslan Kakhıdze ile karşılaştı. Bu karşılaşmayı 5-2 kazanan devşirme milli mayomuz, ilk defa milli mayo ile bronz madalya kazandı ve Dünya üçüncüsü oldu.

YAKUP GÖR İLK DEFA FİNAL OYNADIĞI DÜNYA

ŞAMPİYONASINDA GÜMÜŞ MADALYADA KALDI

Sabah seansında süper maçlar çıkararak finale kalan Yakup Gör, günün ilk maçında Mısırlı Ayad İbrahim Khalil'i (11-0). Japon Ken Hosaka'yı. (11-0). Çeyrek finalde ise ev sahibi Özbek sporcu Bekzod Abdurakhmonov'ı (4-1). Yarı finalde ise Gör, Tajikistan'lı Zalimkhan Yusupov'i 7-0 yenerek adını finale yazdırdı. Gör, altın madalya için, Rus sporcu Khetik Tsabolov ile karşılaştı. Bu karşılaşmada bir varlık gösteremeyen Yakup, Rus sporcuya 10-0 teknik üstünlükle yenild. Yakup Gör, ilk defa finale çıktığı büyükler dünya şampiyonasında gümüş madalya kazanmış oldu.

DÜNYA GÜREŞ ŞAMPİYONASININ RESMİ AÇILIŞI YAPILDI

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nın açılış töreni yapıldı. Gymnastics Palace Spor Salonu'nda eleme turlarının ardından gerçekleştirilen açılış töreni, turnuvaya katılan ülkelerin bayraklarının taşınmasıyla başladı. Dans gösterisiyle devam eden açılış, protokol konuşmalarıyla sürdü.

DÜNYA GÜREŞ BİRLİĞİ BAŞKANI NENAD LALOVİÇ:

‘DÜNYANIN EN İYİ GÜREŞCİLERİ 7 GÜN BOYUNCA BURADA’

Dünya Güreş Birliği Başkanı Nenad Lalovic, yaptığı konuşmada, Özbekistan'da üst düzeyde bir şampiyona düzenlediklerini belirterek, ‘Dünyanın en iyi güreşçileri, 7 gün boyunca burada mindere çıkacak. Fair-play çerçevesinde müsabakalar olmasını temenni ediyorum’ dedi.

Tribünleri dolduran Özbek halkına teşekkür eden Lalovic, ‘Şampiyonada çok çekişmeli maçlar seyrettik. Bundan sonraki günlerde de aynı mücadelenin devam edeceğine inanıyorum. Sporcuların herhangi bir sakatlık yaşamadan şampiyonayı tamamlamasını diliyorum’ diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KUTLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Taha Akgül'ü kutladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen şampiyonada altın madalya kazanan Akgül'e tebrik telgrafı gönderdi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI KILIÇ; ‘TAHA, 77 MİLYON VATANDAŞIMIZI SEVİNCE BOĞDU’

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Taha Akgül'ü kutladı.

Bakan Çağatay Kılıç, yayımladığı mesajda tarihi başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları kaydetti; ‘Son üç yılın Avrupa şampiyonu güreşçimiz Taha Akgül'ün bugün sergilediği muhteşem performansla dünya şampiyonu olması sadece bizleri değil, 77 milyon vatandaşımızı sevince boğdu. Öncelikle, Taha'yı ve bu tarihi başarıda emeği geçen herkesi tüm kalbimle tebrik ediyorum. Taha, ülkemiz sporuna uzun yıllar başarıyla hizmet edecek, ardından gelen genç kardeşlerine de örnek olabilecek marka bir isim.’

Mesajında, gümüş madalya elde eden Yakup Gör'ü ve bronz madalya kazanan Selim Yaşar'ı da kutlayan Kılıç, ‘Ülkemizin kazandığı bu derecelerin, spor ülkesi olması yolunda attığımız doğru adımların birer sağlaması olduğu inancındayım’ ifadesine yer verdi.

TBMM BAŞKANI CEMİL ÇİÇEK; ‘BÜYÜK MUTLULUK DUYDUM’

TBMM Başkanı Çiçek, Taha Akgül'ün altın madalya kazanmasından dolayı Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Yerlikaya'ya kutlama mesajı gönderdi.

TBMM Başkanlığı İletişim Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çiçek, Taşkent'te düzenlenen şampiyonada Akgül'ün serbest stilde altın madalya kazanmasından dolayı Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'ya kutlama mesajı gönderdi.

Meclis Başkanı Çiçek, mesajında şunları kaydetti; ‘Taşkent'te gerçekleştirilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda güreşçimiz Taha Akgül'ün serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanmasından büyük mutluluk duydum. Bizleri gururlandıran bu başarı dolayısıyla şahsınızda başarılı güreşçimiz Akgül'ü, başarıda pay sahibi teknik heyeti, güreş federasyonu yetkililerini ve tüm ilgilileri kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyor, sevgi ve selamlarımı iletiyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER