Gündem

Seyidinali Köyü Taşınacak

Seyidinali Köyü Taşınacak

Seyidinali Köyü Taşınacak
07-08-2015 09:51


İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu’nun tespitleriyle ilgili bilgi veren İdris Yazıcı, İl Özel İdaresi’nin bu konuda yapacağı bir işlem olmadığını belirterek, köy muhtarlığının konuyla ilgili olarak ilgili kurumlara resmi yazı ile müracaat etmesi gerektiğini belirtti.

HAYRULLAH AĞKAŞ

İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantıları devam ediyor. Meclis 1. Başkanvekili Ferhat Ünsal Başkanlığında toplanan meclisin 4. oturumunda da birçok konu görüşülerek karara bağlandı.

Oturumda geçtiğimiz ay İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonuna havale edilen İlçesi Seyidinali Köy Yerleşim Yerinin Sel Baskınlarına karşı korunması hakkındaki önergede görüşüldü.

Önergeyle ilgili bilgi veren İl Genel Meclis üyesi İdris Yazıcı, köy sakinlerinin mevcut köyde yeni bir yapılanma yapamadıklarını ve yeni bir yerleşim yerinin tespit edilerek, köyün yeniden oluşturulmasını talep ettiklerini ifade etti. Bu konu hakkında İl Özel İdaresi tarafından yapılacak bir işlem bulunmadığını kaydeden Yazıcı, köy muhtarlığı tarafından ilgili kurumlara resmi başvurunun yapılması gerektiğini söyledi.

Komisyon Başkanı İdris Yazıcı önergeyle ilgili yerinde inceleme yapılarak, raporun oluşturulduğunu belirtti. Meclis üyelerini bilgilendiren Yazıcı, ‘Komisyonumuza 05.06.2015 tarihli toplantısında incelenmek üzere havale edilen önerge yerinde incelenmek üzere Komisyonumuz Gemerek İlçesi Seyidinali Köyüne giderek çalışma yapmıştır’ dedi.

Seyidinali Köyü’nün 55 hane ve 178 nüfusa sahip olan çok eski bir köy olduğunu belirten Yazıcı, ‘Geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır. Köyde sağlık ocağı ve ilköğretim okulu bulunmaktadır’ dedi.

Köyün durumu ve görünümün iyi durumda olmadığını kaydeden İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu Başkanı İdris Yazıcı şunları kaydetti:

‘Köyden göç eden aile sayısı yaklaşık 600 olduğu köy büyükleri ve muhtarının ifadesinden anlaşılmaktadır. Alt yapı ve üst yapı alan genişliği ve zemin sertliğinden mümkün görülmemektedir. Köyün orta kısmından büyük dere denilen ırmak akmaktadır, her hangi bir köprü ve geçiş koruma da yoktur. Büyük dereye köyün çeşitli yerlerinden 15 e yakın ufak derecikler mevcuttur. Köyde bu derecikler yol olarak kullanılmaktadırlar. Zaman zaman sel geldiğinde köyün içi kullanılmaz hale gelmektedir. Köyün görünümü ve terk edilen ev, ahır ve samanlıklar virane bir şekilde köyü çok kötü göstermekte olup yıkılmak üzere olan yerlerde tehlike arz etmektedir.’

Köyün sakinlerinin köyde yeni bir yapılanma yapmadıklarını ve yapamadıklarını belirttiklerini ve yeni bir yerleşim yerinin tespit edilerek köyün yeniden oluşturulmasını istediklerini ifade eden Yazıcı, ‘Bu konuda idaremizce yapılacak bir işlem bulunmamaktadır. Köy muhtarlığınca ilgili kurumlar nezdinde yasal müracaatların yapılması gerek. Ancak raporumuzun değerlendirilmek üzere İl afet ve Acil Durum Müdürlüğüne de gönderilmesi uygun mütalaa edilmektedir’ dedi.

İl Genel Meclisi Ağustos ayının dün yapılan oturumunda birçok konu görüşülerek, karara bağlandı. Ağustos ayı toplantıları bugün yapılacak 5. ve son oturumla tamamlanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER