Gündem

Özel İdare Alt Yapıyı Güçlendiriyor

Özel İdare Alt Yapıyı Güçlendiriyor

Özel İdare Alt Yapıyı Güçlendiriyor
12-12-2013 16:00


OĞUZHAN SARZEP

Sivas İl Özel İdare Spor Kulübü Derneği spor alanında mevcut branşlarda altyapısını güçlendirmeye başladı.

Masa tenisi, dağcılık ve kampçılık, trekking gibi bünyesine yeni dallar ekleyen kulüp yönetimi, yamaç paraşütü alanında faaliyet gösteren sporculara da malzeme desteğinde bulundu.

Kulübün Sivas’a renk katacağını ve yeni spor dalları ile yoluna devam edeceğini ifade eden İl Özel İdare Spor Kulübü Başkanı İsmail Bıyık şunları söyledi; ‘Daha önce futbola ağırlık veren kurumumuz, Bal Ligi’nde mücadele ettiği gruba veda etmişti. Yönetim Kurulumuzun kararı doğrultusunda genç sporcularla devam ederek ilin futbol altyapısına katkı sunmayı hedefledik. Diğer yandan da atıcılık, boks, gibi branşlarda faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz. Ayrıca ilimize renk katacak ve Sivas’ın tanıtımında da kullanılabilecek sportif faaliyetlere de destek verdik. Dağcılık ve kampçılık, trekking, masa tenisi gibi dalları bünyemize kattık. Bu spor dallarına yönelik gerekli malzemeleri de satın alarak ekibimizi oluşturduk. Ulusal ve uluslararası platformlarda ekiplerimiz çalışmalarına başladı. Yamaç paraşütü ile ilgilenen sporculara da malzeme desteğinde bulunduk. Yapılan çalışmalar ilimizin turizm potansiyeline ve spor hayatına ciddi katkılar sağlayacaktır. Ülkemizde çok az olan bu spor dalları ile Sivas’ın adını hem yurt içinde hem de yurt dışında duyurmuş olacağız’ dedi.

Yeni oluşturulan branşlarla birlikte çeşitli faaliyetlere başlandığını vurgulayan Bıyık, ‘Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliği ile birlikte ilimizde ve ülkemizde organize edilen Türkiye Dağcılık Federasyonunun yaptığı faaliyetlere katılan İdaremiz Spor Kulübü, bugüne kadar daha pek çok organizasyona da iştirak etmiştir. 30 Ağustos’ta Ağrı Dağı tırmanışı ve kamp organizasyonu, 7-8 Eylül 2013 tarihlerinde Sivas Kongresi’nin 94. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında I. Ulusal Yıldız Dağı Tırmanışı, 21 Eylül 2013 Suçatı Kanyon Yürüyüşü, 24 Ekim 2013 Çal Dağı Zirve Tırmanışı, 28 Ekim 2013 Yavu Trekkingi, 4 Kasım 2013 Sivas Sivritepe Tırmanışı, 16-17 Kasım 2013’de ise ekiplerimiz II. Ulusal Sinop Dağcılık ve Şelale Şenliği’nde faaliyetlerini gerçekleştirmişlerdir. Diğer yandan yamaç paraşütü malzeme desteğinde bulunduğumuz sporcularımız da 05 Ekim 2013’de Sivas’ta, 29 Ekim 2013’de de Ordu’da uçuş gerçekleştirmiştir’ şeklinde konuştu.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise idarenin önceliğinin kırsal altyapı başta olmak üzere eğitim, sağlık, kültür, turizm gibi yatırımlar olduğunu, ilde ihtiyaç duyulan yatırımlara öncelik tanıdıklarını belirterek, ‘Ancak, ilimiz spor altyapısına da hizmet vermemiz gerekiyor. Bizim amacımız, profesyonel liglerde faaliyette bulunan takımlar kurmak suretiyle kulübün geleceğini ipotek altına alacak şekilde borca girerek yüksek meblağlar harcamak değil, mevcut kaynaklarımızı en etkin ve verimli bir şekilde değerlendirerek spor altyapımıza hizmet etmek ve az sayıda yapılan branşların önünü açmaktır. Gelişmekte olan spor branşları içerisinde yer alan ve bir federasyonu da bulunan masa tenisi, dağcılık ve kampçılık, trekking gibi dallarda da hizmet vermeye başladık. Diğer yandan da ilin spor altyapısına hizmet vermeye devam edeceğiz. Atıcılık, boks gibi branşlarımızı da daha aktif ve başarılı hale getireceğiz’ diye konuştu.

İl Özel İdaresi’nin farklı spor dallarında Sivas’ta hizmet vermeye ve sporcu yetiştirmeye devam edeceğini vurgulayan Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte kış sporlarına yönelik çalışmalarının olacağını, su sporlarından dalgıçlık ve diğer dallardan bisiklet, badminton, okçuluk branşları üzerinde de durabileceklerini ifade etti. Amatör Spor Kulüplerine yönelik malzeme desteğinde bulunmaya da devam edeceklerinin altını çizen Ayhan, spor yapmayı sevenleri ve kulübe katkı vermek isteyenleri kulübe beklediklerini sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER