Gündem

15 YILDA 20 MİLYAR YATIRIM HAYIRLI OLSUN

15 YILDA 20 MİLYAR YATIRIM HAYIRLI OLSUN

15 YILDA 20 MİLYAR YATIRIM HAYIRLI OLSUN
11-12-2017 18:15


HAYRULLAH AĞKAŞ
Sivas´a son yıllarda yapılan yatırımlarla ilgili konuşan Erdoğan, "Eğitimde 98 dersliği 2 adet 400 öğrenci kapasiteli pansiyonu, Cumhuriyet Üniversitemize iki bina, Kredi Yurtlar Kurumu´nun merkezdeki 3 Bin kişilik ve Şarkışla ilçesindeki 400 kişilik yurtları resmen hizmete açıyoruz. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı Kadı Burhanettin Kur´an Kursu´nun resmi açılışlarını da yapacağız. 25 Bin kapasiteli stadyum 1,5 yıl önce açıldı. 6 bin kişilik Kapalı Spor Salonumuz da bugün açılıyor. 158 milyon lira bedelle yaptırılan bu salonumuza sahip çıkın. Ahmet Ayık, Hamza Yerlikaya ve Taha Akgül gibi önemli Güreşçileri yetiştiren Sivas´ta daha çok sporcu çıkacak. Kapalı Spor Salonu´nun adı Taha Akgül oldu. TOKİ tarafından inşaatı tamamlanan 512 konutun hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Sivas´a son 15 yıl içerisinde 20 Milyar TL yatırım yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İl Özel İdaremiz tarafından köylere yol, kilit parke ve spor salonu inşa etti, bunların da açılışını yapıyoruz. Ayrıca diğer kurumlarımız tarafından çok sayıda yatırım var. Belediyelerimizin birçok hizmeti var. Sivas Belediyemiz şehrin trafiğini rahatlatacak olan Mevlana tünelinde ışık göründü. İnşallah önümüzdeki yıl bu tünel hizmete açılacak. Paşabahçe mesire alanı 5., etap düzenlemesi, yukarı tekke alt geçidi, gazi lisesi alt geçidi ve makine ikmal tesisimiz de halkın hizmetine sunuluyor. Kangal, Koyulhisar ve Ulaş Belediyelerimizin de bir dizi yatırımları var. 33 milyon liralık yatırım olan Sivas İş Geliştirme Merkezimizi de bugün itibariyle hizmete açıyoruz. Bu yatırımların şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Geçtiğimiz 15 yılda Sivas´a yapılan yatırımların toplam bedeli 20 Milyar TL oldu."
GECİKMENİN HESABINI BİZZAT SORACAĞIM
Ankara - Sivas Yüksek hızlı demiryolu çalışmalarda teknik sebeplere biraz gecikme olduğunu belirten Erdoğan, "Bu projede daha fazla gecikmeye yol açan olursa bunun hesabını bizzat kendim soracağım. Tabi bu tren hattı Sivas´ta kesilmeyecek. Erzincan, Erzurum ve Kars´a uzanacak. Oradan Pekin´e demir ipek yoluna bağlanacak. Sivas Erzincan arası çalışmalar sürüyor. İnşallah adım adım hizmete sunulacak. Ayrıca Samsun´dan Sivas´a gelecek hattı da modernize ediyoruz. Sivas´ı tüm demiryolu ağlarının merkezine yerleştiriyoruz. Ülkemizin yük vagonunu üreten Sivas´ımıza bu yakışır. TÜDEMSAŞ´ı da ihracata yönelik geliştirmek için çalışmalara başladık" diye konuştu.
ABD´NİN KUDÜS KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs üzerindeki oyunlara müsaade etmeyeceğiz. Amerika´nın Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma ve büyükelçiliğini taşıma kararı bunun son örneğidir.  İslam dünyasının Kudüs konusu hassasiyeti bilindiği halde Amerika tarafından alınan bu karar bölgede sürekli örselenen barışa, huzura ve güvenliğe yönelik bir kışkırtmadır" dedi.
Erdoğan şunları kaydetti:
"1980 yılında 478 sayılı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu´nun (BMGK) aldığı ve altında Amerika´nın da imzası olan belgeye göre İsrail´in Kudüs´ü başkent ilan etme kararı geçersizdir. Ey Trump, sen 1980´de bu kararı tek başına nasıl yok farz ediyorsun ya. Senin böyle bir yetkin var mı? Sen tek başına bir emlak mı alıp satıyorsun? Sen emlak mı alıp satıyorsun? İsrail bir işgal devletidir. Ben günlerdir hem İslam dünyasının hem de bölgedeki önemli kuruluşları tek tek aradım. Trump´ın ben yaptım oldu demesiyle olmuyor. Bu hukuk tanımaz bir adımdır. Bu adımı bizim kabul etmemiz mümkün değildir. Kudüs ve Filistin meselesi yeni değildir. Kudüs´te şehirdeki genel baskıların yanı sıra özellikle harem bölgesine yönelik tacizlerin ve saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Müslümanların hareme girişlerini engellemek için İsrail güvenlik güçleri akla hayale gelmeyecek yollara başvuruyor. Kadınlar, çocuklar yaşlılar dâhil tüm Filistinlileri kendi topraklarından kaçırma politikası insafsızca yürütülüyor."
ARKASINDA SİVAS OLANIN SIRTI YERE GELMEZ
Toplu açılış töreninde söz alan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise "Vatandaşlarımız bugün daha çok devletine güveniyorsa, düne kıyasla daha çok ümit varsa, yarına daha çok güvenle bakıyorsa bu son 15 yılda ülkemizin önüne konulan engelleri aşarak gösterdiğiniz başarısının neticesidir. Sivaslılar ülkesine ihanet edenleri unutmayacağı gibi ülkesine ve milletine hizmet edenleri de unutmaz. Sivaslı vefalıdır. Sizin ifadenizle arkasında Sivas olanın, sırtı yere gelmez. Bugün Sivaslı kardeşlerimizin hizmetine sunulan konutların, yurtların, spor tesislerinin, altgeçitlerin ve bir dizi yatırımların açılışları yapıyoruz. 820 milyonun üzerinde Sivas´ın tarihinde bir ilk olan hizmetlerimizi halkımızın hizmetine sunuyoruz. Toplu açılışını yaptığımız bu eserlerin ilimize ve Sivaslı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
SİVAS SON 15 YILDA 20 MİLYAR PAY ALDI
Sivas´a kazandırılan yatırımlarla ilgili bilgiler veren Sivas Valisi Davut Gül de "Bu anlamlı günde Sivas´a bizzat talimatlarınızla kazandırdığınız 800 Milyon TL´nin üzerindeki eserlerin açılışında şehrimizi ve bizleri onurlandırmanızdan dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Sivas´ın dört bir yanında 10 binlerce hemşerimiz sizleri dinlemek üzere geldiler. Milli mücadeleye 108 gün ev sahipliği yapan Sivas 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine cesurca ve hesapsızca tepki koyan illerin başında gelmektedir. Bu vesileyle kahraman hemşerilerimize teşekkür ediyor tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Sivas kamu yatırımlarında son 15 yıl içerisinde 20 Milyar TL´nin üzerinde bir pay almıştır. Talimatlarınızla başlatılan istihdam seferberliğinde yüzde 20 artışla 17 bin yeni istihdam sağlanmıştır. Hizmete açılan tesislerin Sivas´ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
KONGRE´DE ŞAHİN GÜVEN TAZELEDİ
Diğer taraftan AK Parti İl Başkanlığı 6. Olağan kongresinde mevcut İl Başkanı Av. Ziya Şahin, güven tazeledi. Yeni yapılan kapalı spor salonunda gerçekleştirilen kongreye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte AK Parti Genel Merkez yetkilileri ve çok sayıda AK Parti üyesi katıldı.
Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Siz dava arkadaşlarımla bir araya gelmekten duyduğum bahtiyarlığı memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum. Burada tüm Sivaslı kardeşlerimi, tüm Yiğidoları gönülden selamlıyorum. Sizler 16 Nisan günü oylaması yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine verdiğiniz destekle bir kez daha tarih yazdınız. Sizler 71,3 oy oranıyla büyük ve güçlü Türkiye´nin önünü açtınız. AK Parti olarak 2002 yılında başladığımız hizmet yoluna durmak yok yola devam diyerek çalışıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katarak İnşallah ülkemizi 2023 hedefine taşıyacağız" dedi.
Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:
"Irak konusunda mesafe aldık derken bir bakıyoruz Körfez ülkelerinde bir takım sorunlar meydana geliyor. Arakandaki mazlumların feryatlarıyla yüreğimiz dağlanıyor. 7 yıldır süren ve 1 milyon insanımızın canına mal olan Suriye krizine yönelik adım attığımız günlerde bir bakıyoruz ki Kudüs´te bir takım sorunlar çıkarılıyor. Biz akan kanı durdurmak için imkânlarımızı seferber ederken birileri de İslam Dünyasını gözyaşına boğmak için uğraşıyor. Bu amaçla etnik ve mezhebi farklılıkları kışkırtıyorlar. Bu amaçla sahte duvarlar üzerinden ülkemize ekonomik ve siyasi saldırılar düzenliyorlar. Kirli planları gerçekleştirmek için asırlardır altında kendi imzaları olan birleşmiş milletleri kararlarını bile ayakları altına almaya çalışıyorlar. Son on beş yılda Paçavraya çevrilmeyen prensip ya da ilke kaldı mı?
Sözde ileri demokrasinin beşiği ülkeler ne yazık ki en temel hak ve özgürlükler buralarda fütursuzca katledildi. Bizden bu tabloya sessiz kalmamızı, köşemize çekilmemizi, adaletsizliğe boyun eğmemizi istiyorlar. Bizden değerlerimizi ayaklar altına alarak teslimiyet bekliyorlar. Müslüman Türk ise cesur insandır. Biz kim var diye seslenilince sağına ve soluna bakmadan fert fert ben varım diye haykırmayı hayatının merkezine yerleştirmiş insanlarız. Bizim için zalimin de mazlumunda kim olduğunun önemi yoktur.  Zalim öz kardeşimiz de olsa karşısına dikilmekten çekinmeyiz. Bu milletin geçmişinde asla soykırım yoktur. Bu milletin tarihinde etnik temizlik, katliam yoktur. Sömürgecilik yoktur. Biz bu gün haksızlık karşısında tepkimizi en net şekilde ortaya koyabiliyorsak bu gücümüzü şanlı tarihimizden alıyoruz.  
Biz mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu anlayışla ilk kıblemiz gözbebeğimiz Kudüs konusunda tüm imkanlarımızı sonuna kadar kullanacağız. Amerika´nın kararını açıklayacağı günden bu yana çok yoğun bir telefon diplomasisi yürüttüm. Şimdiye kadar papa dâhil birçok devlet ve hükümet başkanıyla görüşmeler yaptım. Muhataplarımızla bu meselenin sadece Müslümanları ilgilendiren bir konu olmadığını, bunun yanında Hıristiyanların da haklarının gasp edildiğini, hatta bir kısım Yahudilerin de söz konusu olduğunu söyledim. Çarşamba günü ülkemizin çağrısıyla Arap birliği ve İslam ülkelerinin liderlerini hükümet başkanlarını yetkililerini inşallah olağanüstü bir zirvede bir araya getiriyoruz. Burada belirleyeceğimiz yol haritasıyla bu kararın hayata geçirilmesinin hiçte öyle kolay olmayacağını göstereceğiz. Hâlbuki Trump´un açıklaması bizim için yok hükmündedir. Orayı başkent olarak ilan etmeniz büyükelçilik binasını oraya taşımanızın bizim nezdimizde bir kıymeti harbiyesi yoktur. Biz beklerdik ki büyük ülkelerin liderleri çarpışmayı değil, barışmayı barıştırmayı sağlasınlar."
BÖYLE BİR MİLLETİN EVLADI
OLMAKTAN İFTİHAR DUYUYORUM
Filistin üzerinde oynanan oyunları haritalarla anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1947-1967 arasında Filistin küçülmeye başladı. 1967´de İsrail iyice büyüdü. Geliyoruz bugüne. Mevcut durum. Şu anda İsrail ne oldu, bugün ve Filistin ne oldu? Filistin mazlum, mağdur. İsrail tam bir işgal devleti. Dünyanın almış olduğu hiçbir kararı bugüne kadar bu İsrail tanımamıştır. Şimdi de Amerika ve İsrail 1980 Birleşmiş Milletler kararı, Amerika ve İsrail´in dışında buna uyan yok. 14 yaşındaki çocuğu, gözleri bağlı olarak bu teröristler bakın ne halde sürükleyecek kadar terör devletidir, terör. Ya elimizle müdahale edeceğiz, olmuyorsa dilimizle müdahale edeceğiz o da olmuyorsa kalbimizle buğz edeceğiz. Bu da imanın en zayıf derecesidir. Buradan herkese şu çağrıyı yapmak istiyorum. Kudüs Müslümanların haremi ismetidir. Kudüs Diyarbakır´ın Sivas´ın kardeşidir. Kudüs bizim gözümüzün nurudur. Kudüs´ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceğiz. Kudüs´ü işgal ve yağmadan başka hiçbir değeri olmayan bir devletin vicdanına bırakmayacağız. Hukuk ve demokrasi içerisinde mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler buradaki programların ardından Sivas Valiliğini ziyaret ettiler. Erdoğan ilimizde son olarak da Cumhuriyet Üniversitesi´nde düzenlenen Kösedağ Sempozyumu´na katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER