Gündem

Yapılan Ahlaksızlıktır

Yapılan Ahlaksızlıktır

Yapılan Ahlaksızlıktır
06-06-2013 17:32


Edepsizliğin, ahlaksızlığın alasıdır, böyle bir şeyi yapmak. Yarın bunların ne yapabileceğini ben kestiremiyorum. Şu, bu yaptı demiyorum. Bilemem ben, kimseyi suçlayamam, karalayamam. Bu işin kaynağına ulaşılmasını yargıdan bekliyorum ben. Ama şunu net söyleyeyim, 'bu ahlaksızlığın alasıdır. Bir insan ancak bu kadar ahlaksız olabilir.

KEMAL ÇAĞLAYAN

AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru, son günlerde kendisi ve partisiyle ilgili sosyal medyada yer alan paylaşımlarla ilgili olarak açık ve net konuştu.

Kuru, sosyal medyada paylaşımlarının kesilerek başka paylaşımların kopyalanıp konulduğunu söyledi ve yapılanlara ateş püskürdü. Kuru 'Bu bir ahlaksızlıktır. Bu bir vicdansızlıktır. Zerre kadar ahlaki vasıf taşıyan insanlar bunu yapamazlar. Zerre kadar vicdan sahibi olan insanlar bunu yapamazlar. Edepsizliğin, ahlaksızlığın alasıdır böyle bir şeyi yapmak. Yarın bunların ne yapabileceğini ben kestiremiyorum. Şu, bu yaptı demiyorum. Bilemem ben, kimseyi suçlayamam, karalayamam. Bu işin kaynağına ulaşılmasını yargıdan bekliyorum ben. Ama şunu net söyleyeyim, 'bu ahlaksızlığın alasıdır. Bir insan ancak bu kadar ahlaksız olabilir. Bu tür düşünceye sahip insanların neler yapabileceklerini, daha ne kadar ileri gidebileceklerini, bu şehirde siyaseti, bu şehrin huzurunu ne kadar kirletebileceklerini bu olay gösteriyor' dedi.

İŞCİNİN EKMEĞİ İLE OYNAMAK GÜHANTIR

Sosyal medyada ÖZBELSAN işçilerinin  işten çıkarılmasıyla ilgili kendi adına  yazıların yer almasının  çok  üzücü ve ahlaksızlık olduğunu da  sözlerine ekleyen  AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru 'Biz, AK Parti olarak, bu güne kadar, işçinin, memurun, asgari ücretlinin ekmeği ile oynayacak en ufak bir tavrımız, tutumumuz geride kalan 11-12 yılda hiç olmadı.

Sadece Sivas il teşkilatı veya il başkanı değil, Türkiye'nin her yerindeki bütün teşkilatlarımız bu konuda çok hassaslar.  Biz Türkiye'de birileri işten atılsın, çıkarılsın değil, daha fazla istihdam nasıl sağlanır, onun çabası içerisindeyiz ve hiçbir kurumda da partizanlık yapmama gayreti içerisindeyiz. Bugüne kadar eski siyasi anlayışlarda olduğu gibi, şu kurumda partizanlık yapılıyor, AK Partili olanlar şöyle yerlere getiriliyor, AK Partili olmayanlar CHP'li, MHP'li, Büyük Birlik, başka partili olanlara şu zulümler yapılıyor diye bir şey duydunuz mu? 4 Yıldır ben il başkanıyım, 4. Yıl bitti 5. Yıla giriyorum inşallah. Geride kalan 4 yıl içerisinde, benim görev yaptığım süre içerisinde böyle bir şey duydunuz mu? Asla böyle bir şey duyulmadı.

Yani böyle bir beyanatta bizim bulunmamız mümkün değil. Böyle bir şey bize yakışmaz. Biz hangi partili olursa olsun, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun evine, çoluk çocuğuna ekmek götürmeye çalışan insanların bırakın işten çıkarılmasını, onların sosyal, ekonomik hakları daha fazla nasıl artırılır onun çalışmasını yapmak zorundayız. Artı, bırakın insanları çıkarmayı biz daha fazla nasıl istihdam sağlanır onun çalışmasını yapmak zorundayız. Tekrar söylüyorum, böyle bir paylaşım kesinlikle bizden olmamıştır, olamaz da. Siyaseten de birazcık aklı fikri olan, birazcık düşünme kabiliyeti olan herkes bir siyasinin böyle bir şeyi söylemesinin mümkün olmadığını bilir. AK Parti'den zaten olmaz ama hangi partiden olursa olsun, bir siyasinin böyle bir şeyi söylemesi siyaseten mümkün değildir. Onu da özellikle belirtmek istiyorum. Bu tamamen fotomontaj yolu ile yapılmış, bizi karalamak için yapılmış, partimizi ve şahsımı yıpratmak için yapılmış bir çalışmadır. Bununla ilgili de arkadaşlar çalışıyorlar. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız, bunu yapanların açığa çıkarılmasını hukuktan bekleyeceğiz. İnşallah çıkarılır. Özellikle bunu biz de arzu ediyoruz. Neticelendiğinde sonucu kamuoyu ile de paylaşmak istiyoruz. 'dedi

YANLIŞLIKLARDAN DÖNSÜNLER

Sivas'ın güzel ortamını bozmak ve ortamı çirkinleştirmek isteyenlere de çağrıda bulunan AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru 'Benim ricam şu, ortamı çirkinleştirmeyeyim. Sivas güzel bir ortama sahip. Sivas'ta huzur var, birlik beraberlik var, Sivas'ta güçlü bir iktidar var. Sivas'ın meselelerini bilen ve o meselelerini sahiplenen, çözümü için çalışan bir iktidar var. Bir bakanımız var, çok değerli bir insan. Vekillerimiz var. Teşkilatımız, bin iddia ediyorum Sivas tarihinin en güzel teşkilatlarından bir tanesini kurduk. Böyle bir huzur ortamı bir daha yakalanamaz belki. Bundan önce yoktu çünkü. Sivas tarihinde diyorum. Bu ortamı bozmaya kimse çalışmasın, herkes işini yapsın, biz çalışalım, icraatlarımızı anlatalım ve o icraatlarımıza biz seçimde vatandaşlarımızın karşısına çıkalım. Diğer partiler de çalışsınlar, eğer icra makamındaysalar, örneğin belediye olarak söylüyorum; icraatlarını ortaya koysunlar, sonrada onları vatandaşların önüne koyup oy istesinler. Takdir vatandaşın. Karalama ile şunla bununla vatandaşın fikrini değiştiremezler. Bunun lehlerine olduğunu zannediyorlar. Kısa vadede öyle görebilirler ama uzun vadede ortamı kimin kirlettiğini, siyaseti kimin kirlettiğini Sivas'ı kimin kirlettiğini vatandaş uzun vadede anlıyor, değerlendirmesini yapıyor ve seçimde de ona göre oyunu veriyor zaten. Bu yol yanlış yol, yol yakınken kim yapıyorsa bunu yoldan dönsün.

BU BİR AHLAKSIZLIKTIR

Şahsına ve partisine yönelik yapılanlarla ilgili de görüşlerini dile getiren Kuru 'Bu bir ahlaksızlıktır. Bu bir vicdansızlıktır. Zerre kadar ahlaki vasıf taşıyan insanlar bunu yapamazlar. Zerre kadar vicdan sahibi olan insanlar bunu yapamazlar. Edepsizliğin, ahlaksızlığın alasıdır böyle bir şeyi yapmak. Yarın bunların ne yapabileceğini ben kestiremiyorum. Şu, bu yaptı demiyorum. Bilemem ben, kimseyi suçlayamam, karalayamam. Ne olarak bu işin kaynağına ulaşılmasını yargıdan bekliyorum ben. Ama şunu net söyleyeyim, 'bu ahlaksızlığın alasıdır. Bir insan ancak bu kadar ahlaksız olabilir. Bu tür düşünceye sahip insanların neler yapabileceklerini, daha ne kadar ileri gidebileceklerini, bu şehirde siyaseti, bu şehrin huzurunu ne kadar kirletebileceklerini bu olay gösteriyor.

KİMSEYİ SUÇLAMIYORUZ

Ben kimseyi suçlamak istemiyorum, isme girmek istemiyorum, şu yaptı bu yaptı demiyorum, onu yargı inşallah bulur ve açığa çıkarır diyorum. Ancak bunu özellikle, ben şuanda kimin ilk fotomontajı teknik olarak kimin yaptığını bilemem ama, bunu yayanların özellikle dikkat edilirse zaten kimin, neyden çekindiği, neyden korktuğu da ortaya çıkacaktır. Biz yılmayacağız, yolumuza devam ediyoruz. En azından şimdi ben şunu rica ediyorum. Bizim ağzımızdan AK Parti'ye yakışmayacak, AK Parti İl Başkanı'na yakışmayacak bir paylaşım gördükleri zaman direkt inanmasınlar, hemen kimse inanmasın. Orijinal sitemize girsinler, Tiwitter, Facebook hesabımıza… Bir de benim telefonum belli, partimin telefonu belli, alo desinler. 'Böyle bir şey ile karşılaştık' diye sorsunlar bize.  Biz buradayız, partideyiz, Sivas'tayız. Bu basın için de, sade vatandaş için de geçerli. Gazetecilik adına da yapılıyorsa, bizim vereceğimiz cevaplar en azından onun haberini zenginleştirir.

İl Başkanı şu konuyla ilgili aradığımızda şöyle dedi deme imkânı olur. Bunu yapmadan yapılan paylaşımları da biz kesinlikle art niyetli olarak görüyoruz' dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER