Gündem

Evlatlarına Koştular

Evlatlarına Koştular

Evlatlarına Koştular
11-05-2014 15:59


OĞUZHAN SARZEP / İRFAN ÖZŞEKER

Evlatlar annelerine, şehit anneleri ile evlatlarının kabirleri başında buluştu. Evlerde annelerinin ellerini öpen evlatların sevinci yaşanırken, şehitlikte ise gözyaşları durmak bilmedi. Acılı anneler evlatlarına koştu.

Şehit annesi Veziha Topal’ın sözleri herkesi ağlattı. Hakkâri Çukurca 1998’de şehit düşen Jandarma Er Fuat Topal’ın annesi, Veziha Topal mezar başında gözyaşları dökerek ; ‘Benim yavrum üzülmesin annemin elini öpemedim diye. Ben geldim onun resmini öptüm. Bayram günleri, anneleri günü onun için çok önemliydi. Anıları olan bir şeydi. Anneler gününden önce kendini ayarlardı sürprizler yapardı.’dedi

Anneler Günü nedeniyle Sivas Şehitliğine evlatlarını kaybeden acılı anneler ziyaret etti. Oğullarının mezarı başında dua eden anneler, ‘Anneler gününde çocuklarımız bize gelmedi, biz geldik’ dedi.

Anneler Gününde evlatlarını şehit vermiş birçok anne Anneler Günü'nü buruk geçiriyor. Şehit oğullarını ziyarete gelen anneler, evlatlarının yanı başında uzun süre gözyaşı döktü. Kimi oğlunun mezarını temizlerken, kimi ise mezarının yanı başında Kur'an-ı Kerim okudu. Oğullarının mezarı başında dua eden anneler, bir Anneler Günü'nü daha evlatlarından ayrı geçirmenin burukluğunu yaşadı.

SON ŞEHİT ANNESİNİN GÖZYAŞLARI YÜREK DAĞLADI

Kayseri'den Ankara'ya giden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarını taşıyan otobüsün, Kırşehir'in Mucur ilçesi yakınlarında devrilmesi sonucu şehit olan Abdullah Kılıç’ın annesi, Anneler Günü’nde oğlunun yanına koştu. Abdullah Kılıç’ın acılı annesi Şemsi Kılıç, oğlunun mezarı başında uzun süre gözyaşı döktü. Oğulsuz ilk Anneler Günü’nü geçiren anne Şemsi Kılıç ‘Oğlumsuz ilk Anneler Günü’m hiç unutmaz nerde olursa olsun günümü kutlardı. Bugünde ben oğluma koştum’ dedi.

‘YAVRUM ÜZÜLMESİN ANNEMİN ELİNİ ÖPEMEDİM DİYE.

BEN GELDİM ONUN RESMİNİ ÖPTÜM’

Hakkâri Çukurca 1998’de şehit düşen ve Şehitlikte Şehit Jandarma Er Fuat Topal’ın annesi, Veziha Topal; ‘Benim yavrum üzülmesin annemin elini öpemedim diye. Ben geldim onun resmini öptüm. Bayram günleri, anneleri günü onun için çok önemliydi. Anıları olan bir şeydi. Anneler gününden önce kendini ayarlardı sürprizler yapardı. Mekânı cennet olsun. Dayanması çok zor. Mükâfatı çok büyük ama dayanması çok zor. Ben ağlamak istemiyorum ama içim doluyor. Kendime engel olamıyorum. Rabbim hepsinin mekânını cennet etsin. Her zaman arkasındayız. O gelmese de ben onun her zaman yanına gelirim o üzülmesin’ dedi.

EVLATSIZ 20 YIL

Kars’ta 1994 yılında şehit olan Piyade Onbaşı Ali Rıza Yılmazsoy’un acılı annesi Saile Yılmazsoy 20 yıldır anneler gününü evladı olmadan geçirdiğini ifade ederek şunları söyledi; ‘Ben evladımı babasız büyüttüm. 1,5 sene önce babası öldü, 1,5 sene sonrada oğlum şehit oldu. Kars’ta şehit oldu benim evladım. 2 ayı vardı terhis olmasına. 1,5 seneyi geçirdi 2 ayı geçirmedi’.

‘AYAKLARI ÖPÜLESİ ANNELERİMİZİN OLDUĞUNU

UNUTMAMAMIZ GEREKMEKTEDİR’

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı Mustafa Hızal, şehitlikle yaptığı açıklamada, annelerin önemine değinerek ‘Ayakları öpülesi annelerimizin olduğunu unutmamamız gerekmektedir’ dedi.

Başkan Mustafa Hızal, şunları ifade etti; ‘Ecdadımız tarafından bize emanet edilen şanlı tarihimiz olan Malazgirt Zaferi ile Anadolu’yu vatan yapan, kimi zaman da Kocatepe’de bu topraklardaki varlığımızı perçinleyen cengâverlerin varlık sebepleri olmuşlardır. Kimi zaman da sütten kesilmemiş bebeğini sırtına alarak cephane taşıyan, kahramanlık abideleri olarak karşımıza çıkan, O ayakları öpülesi annelerimizin olduğunu unutmamamız gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; bu kutsal vatan topraklarımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor,  başta şehit annelerimiz, Gazi annelerimiz ve eşlerimiz olmak üzere bütün annelerimizin ellerinden öpüyor, ebediyete intikal etmiş olanlara da Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER