Gündem

Terminale Aynalı Açılış

Terminale Aynalı Açılış

Terminale Aynalı Açılış
22-11-2013 18:36


1 yıl gibi bir sürede yapımı tamamlanan yeni terminal binası, Toplam 29 bin 433 metrekare alan üzerinde, 7 bin 714 metrekare inşaat alanına sahip.

MUSTAFA IŞIK

Sivas Belediyesi, temeli 14 Kasım 2012’de atılan yeni terminal binasını bugün saat 13.00’da gerçekleştirilecek törenle hizmete açacak. Eski terminal binasının bulunduğu alana inşa edilen yeni şehirlerarası otobüs terminalinin açılış programında Grup Ayna konser verecek.

Yaklaşık bir yıl süren inşaat çalışmalarının ardından tamamlanan yeni şehirlerarası otobüs terminalinin açılışına tüm Sivaslıları davet etti.

Ürgüp, ‘Türkiye’ye örnek olacak bir tesisi daha Sivaslıların hizmetine sunmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sivas’ın bu mutlu ve gururlu gününde tüm hemşerilerimizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız’ dedi.

Başkan Ürgüp, 200 metre uzunluğunda, gelen-giden yolcu peronlarının birbirinden ayrıldığı, uçak kanatlarını andıran tasarımı ile yeni şehirlerarası otobüs terminalinin her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlandığını söyledi.

Yeni terminal binasında zemin katta 32 adet ofis-banko, 2 adet mutfak, WC, internet kafe, restourant, kafe, 5 adet büfe, PTT, banka, zabıta, polis, 5 adet ATM, berber, revir, lostra, teknik birim, vezne, santral, danışma, soyunma odaları, emanet bürosu yer alıyor.

Üst katta ise 18 ofis, 3 toplantı odası, 2 sekreterya, 1 müdür odası, 6 WC, 2 mescit, arşiv, çay ocağı, paspas odası, abdesthaneler, dinlenme odaları, emzirme odası bulunuyor.

Yeni terminalde 32 adet yolcu peronu, 10 adet otobüs park alanı, 102 adet açık otopark ve taksi durağı yer alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER