Gündem

Dağcılar Soma´yı Unutmadı

Dağcılar Soma´yı Unutmadı

Dağcılar Soma´yı Unutmadı
15-05-2014 18:08

HABER MERKEZİ

Sivas Devlet Hastanesi’nde Patoloji Uzmanı olarak görev yapan ve aynı zamanda dağcılık faaliyetlerine katılan Dr. Ebuzer Bekâr ve Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencisi Fatih Öztürk, hastanenin en üst katından dağcılıkta kullanılan özel bir sistem kurarak, halatlar yardımı ile bina yüzeyinden aşağı indi. Binanın yarısına geldiklerinde dev Türk Bayrağı açan dağcılar, bayrağın altına ise Siyah kurdele astı. Hastanede görevli sağlık personeli de dağcıların Soma’daki maden işçileri için gerçekleştirdiği anma etkinliğini ilgiyle takip etti.

Bayrak ve kurdeleyi bina yüzeyine astıktan sonra aşağı inen dağcılar, Türk Bayrağı’nı her yıl 19 Mayıs dolayısıyla binanın üst kısmına astıklarını Soma’da yaşanan facia dolayısıyla bu yıl Türk Bayrağı’nı binanın yarısına kadar indirerek astıklarını söyledi.

Dağcı, Dr. Ebuzer Bekâr, ‘Üniversitemiz CÜDOST dağcılık kulübü ile birlikte öğrenci arkadaşlarımızla dağcılık yapıyoruz. Her 19 Mayıs’ta üniversite hastanemizin üst kısmında teknik dağcılığa uygun sistem kurup iniş yapıp bayrak asıyorduk. Bu dönem Soma’daki maden faciası ve burada şehit olan işçilerimizi anmak ve üzüntümüzü dile getirmek için bayrağımızı yarıya kadar indirdik ve siyah kurdelemizi astık.’ Dedi.

CÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Levent Özdemir ise dağcılara, gerçekleştirdikleri anma etkinliği için teşekkür etti.

Özdemir;  ‘Soma’da şehit olan madenci kardeşlerimizi saygıyla anıyoruz. Kendilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyoruz. Onarı bir nebze de olsa burada anabilmek adına arkadaşlarımızın yaptığı bu etkinlik için de teşekkür ediyoruz’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER