Gündem

Ahilik Coşkusu Başlıyor

Ahilik Coşkusu Başlıyor

Ahilik Coşkusu Başlıyor
17-09-2019 07:00


Oğuzhan SARZEP

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, 32. Ahilik Kültürü Haftası´nın bugün başlayacak olan etkinliklerle kutlanacağını ifade etti.

Ahilik Bayramı hakkında bilgi veren Başkan Köksal, ahiliğin esnaf teşkilatı açısından önemli olduğunu belirtti.

Ahiliğin kelime olarak kardeş, eli açık, konuksever ve yiğit anlamına geldiğini ifade eden Başkan Köksal, ?Ahiliğin dürüstlük, sevgi, dostluk, yardımlaşma, hoşgörü, bilgi ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Ahilik, sosyal hayat kadar ekonomik hayatı da yönlendiren, günümüzde halen geçerliliğini koruyan, bugünün şartlarında bile birçok ülkede sağlanamamış adaletli, verimli ve son derece güzel sistemi Türk toplumuna kazandırmış bir kültürdür? dedi.

HUZUREVİ ZİYARET EDİLECEK

Ahilik Haftası kutlamalarının bugün saat 10.00´da Atatürk Anıtı´na çelenk sunumu ile başlayacağını kaydeden Başkan Köksal, ?Burada Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi çelenklerinin sunumunun ardından komite olarak Valimiz Sayın Salih Ayhan  ve  Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Bilgin´i  ziyaret edeceğiz.  Huzurevinde kalan büyüklerimizi de ziyaret ettikten sonra saat 15.30´da ebediyete intikal etmiş esnaf ve sanatkârlarımız ile şehitlerimiz için Paşa Camii´nde mevlidi şerif okutacağız? dedi.

ONUR ÖDÜLÜ AYHAN´A VERİLECEK

Hafta kapsamında yarın gerçekleştirilecek etkinliklere ilişkin de bilgiler veren Başkan Köksal, ?Saat 11.00´da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği önünden Ahi Emir Ahmet Türbesi önüne hareket edeceğiz. Burada yapılacak olan duadan sonra Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde yapılacak olan  tören  için  mehter eşliğinde kortej yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Törende konuşmaların ardından Ahilik onur ödülünü Valimiz Sayın Salih Ayhan´a takdim ettikten sonra  yılın ahisini,  yılın kalfası ve çırağını da ödüllendireceğiz. Yemin  eden  esnaflarımızın belgelerini takdim edeceğiz.  Şet kuşatma ekibinin sunumunun ardından katılımcılara ve vatandaşlara ahilik bulgur pilavı ikramında bulunacağız?  diye konuştu.

BAYRAKLARLA DONATIN

Sivaslı esnaflara ?Bayramınıza sahip çıkın? diye seslenen Başkan Köksal,  esnafların işyerlerinin önlerine  Türk bayrağı asmalarını ve Ahilik Haftası törenlerine katılmalarını istedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER