Gündem

?Sivas Farkını Fark Ettirecek?

?Sivas Farkını Fark Ettirecek?

?Sivas Farkını Fark Ettirecek?
17-04-2014 16:52


OĞUZHAN SARZEP

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ? Sivas farkını fark edecek ? dedi

Seçim sonrası belediye ye seri ziyaretler aralıksız devam  ediyor. Başkan Sami Aydın´ın ziyaretçileri arasında  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ve oda yönetimi vardı.

BİRLİKTE ÇALIŞTIK

Belediye Başkanı Sami Aydın´ı ziyarette görüşlerini dile getiren Yıldırım, 30 Mart tarihinde gerçekleştirilen seçimlerin hayırlara vesile olmasını diledi. Yıldırım ?Biz sizlerle birlikte çalıştık. Bizde Sivas´ın gelişimi için elimizi taşın altına koyacağız, Belediyenin başarısı hepimizin başarısı. Seçimler bitti tecrübelerimizi birleştirerek Sivas´ı ileriye taşımak için elimizden geleni yapacağız, seçilmiş şehri emin olarak büyüğümüz sizsiniz bize ne görev verirseniz elimizden gelen gayreti göstereceğiz? dedi

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ve yönetim kurulunu  ziyaretten  memnun kaldığını dile getirerek, ?Geçmişte birlikte çalıştık Sivas´ta o dönemde güzel işler yaptık. Bu dönem daha farklı hem dünyada, hem Sivas´ımızda ve ülkemizde farklı gelişmeler oldu. Bu gelişmeler ışığında Sivas´ımızı daha ileri taşıyacağız. Her zaman kalkınmanın özel sektör vasıtasıyla olacağına inanıyoruz. Önümüzdeki süreç Sivas için çok ciddi fırsatları bünyesinde barındırıyor. Başta Bakanımız, Milletvekillerimiz, Valimiz, Garnizon Komutanımız, Ticaret Odamız ve sivil toplum örgütlerimizin aynı düşünceye sahip olduğunu düşünüyorum bu bizler için fırsat? dedi.

FIRSATLARI DEĞERLENDİRECEĞİZ

Turizmden, eğitme her alanda bu fırsatları değerlendireceğimize inanıyoruz diyen Başkan Aydın, ?Sivas´ın önce artılarını eksiklerini ortaya koyup Sivas´a nasıl yatırımcı çekebiliriz bunları değerlendireceğiz. Bundan 10 yıl önce 41 fabrikanın temelini atmıştık bu kapsamda gelinen noktada yatırımcıları ilimize daha rahat çekeceğimiz inancındayız. Sivas´ta AVM ihtiyacı var bunu belediye olarak değil özel sektör eliyle yapmak istiyoruz. Bu doğru yatırımlar ilimize katkı sağlayacaktır. Kentsel dönüşüm projelerine aciliyet vermek istiyoruz?  ifadesini kullandı.

Kaplıca turizminin önemine değinen Başkan Aydın, ?Kalın Belediyesi referandum ile ilimize bağlandı gerek daha önce başlayan projeler gerekse kaplıca turizminde düşündüğümüz projeleri yapacağız, özel sektöre sunacağız. Yerli ve yabancı aynı sektörde ne kadar çok yatırımcı olursa herkesi daha güçlü hale getirecektir. İnanıyoruz ki bu çermik bölgesinde ciddi bir hareketlenmeyi bir araya getirecektir? şeklinde konuştu.

İMARA YENİ REVİZYON

İmar revizyonu ile ilgili yeni bir çalışma yapılması gerektiğini de vurgulayan Başkan Aydın, ?Sizlerle ve ilgili kuruluşlarla bu çalışmayı yapıp sonlandıracağız. Biz bu konuda gereken desteği alacağımıza inanıyoruz. En büyük sıkıntı ilimizde istihdam buna katkı sunmamız lazım. Cumhuriyet öncesi en önemli illerden biri olan Sivas´ın 30 büyük şehir belediyesi arasında olmaması da üzücü, bu iller arasında yer alacağımıza inanıyoruz. Sivas önümüzdeki dönemde farkını fark ettiren bir il konumunda olacaktır? dedi.

Daha sonra söz alan TSO Başkanı Yıldırım, ?Özel sektör hakkındaki düşünceleriniz çok doğru; bu konuda sizinle aynı şekilde düşünüyoruz, bu konuda da elimizden gelen gayreti göstereceğiz? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER