Gündem

Yaktın Bizi Özkalfa

Yaktın Bizi Özkalfa

Yaktın Bizi Özkalfa
10-03-2014 16:08


OĞUZHAN SARZEP / ÖZEL HABER

İki kırmızı kart çıktı, Sivasspor önde olduğu mücadelede 9 kişi kaldı. Gençlerbirliği, Stancu`nun penaltısı ve Jimmy`nin golüyle 6 maç sonra kazandı. 124 gündür deplasmanda gülmeyen Yiğidolar, Trabzon maçı öncesi ağır yara aldı.

Sivasspor, Gençlerbirliği deplasmanından 2-1´lik skorla ağır bir yara alarak üzüntü yaşadı. Kaptan Kadir Bekmezci´nin ve Cicinho´nun haksız yere kırmızı kart görmesi Trabzonspor maçı öncesi Yiğidolar´da can sıktı.

KADİR´İ VE CİCİNHO´YU YAKTI

Gençlerbirliği Sivasspor maçında hakem Tolga Özkalfa, Kadir Bekmezci´yi ve Cicinho´yu yakarak skoru etkiledi. İkili mücadelede topa vuran ve rakip oyuncunun suratına çarparak dışarı çıkan topun ardından yerde kalan Gençlerbirliği oyuncusunu gören hakem Özkalfa, yan hakemin taç için kaldırdığını bayrağını da dikkate almayarak Kadir Bekmezci´ye haksız bir sarı kart gösterdi. Özkalfa, derdini anlatmaya çalışan Kaptan Kadir´e sırtını dönüp gittiğinde Kadir elini hakemin sırtına değdirmesiyle 2. sarı kartı verip oyundan attı. Maç sonrası Ulasal televizyonlarda yorum yapan yorumcu ve eski hakemler Kadir´in atılmasının hakemin yaptığı en büyük hatalardan biri olduğunu ifade ettiler.

Gençlerbirliği´nin penaltısından sonra, Yiğidoların yıldız futbolcularından olan Cicinho rakibini alkışlaması üzerine hakem Tolga Özkalfa kırmızı kart gösterip Cicinho´yu oyun dışı bıraktı. Cicinho´ya verilen kırmızı kart sonucu taraftarlardan hakeme büyük tepki geldi. Sivasspor bu hafta kendi evinde konuk edeceği Trabzonspor maçı öncesi ağır yara aldı.

SİVAS, `KIRMIZI`DA DURDU!

Gençlerbirliği forması giyen Artem Radkov`un kendi kalesine kaydettiği gol ile mücadelenin 19. dakikasında 1-0 öne geçen Sivasspor, 42. dakikada Kadir Pekmezci`nin kırmızı kart görmesi ile sahada 10 kişi kaldı. Konuk ekibin 10 kişi kaldığı bu pozisyonun hemen 16 dakika sonrasında ise Sivasspor`a iki şok birden geldi. Gençlerbirliği forması giyen Bogdan Stancu`nun penaltıdan kaydettiği gol ile skorun 1-1`e gelmesinin ardından konuk ekibin Brezilyalı oyuncusu Cicinho, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve Sivasspor, Gençlerbirliği deplasmanında 9 kişi kaldı.

HIRÇIN YİĞİDO

Sivasspor, son iki hafta da gördüğü kartlarla ligin hırçın takımlarından biri oldu. Geçtiğimiz hafta maçın bitmesinden sonra hakeme yaptığı itirazdan dolayı kırmızı kart gören ve Profesyonel Disiplin Kurulu tarafından 6 maç cezaya çarptırılan Da Costa´nın ardından bu hafta da Gençlerbirliği maçında kaptan Kadir ve Cicinho hakeme itirazdan dolayı kart gördü.

Sivasspor´da en çok kırmızı kart gören isim 3 kartla Manuel Da Costa olurken, Cicinho´nun da 2 kırmızı kartı bulunuyor. Ümit Kurt´un da 2 kırmızı kartı bulunurken, kaptan Kadir Bekmezci ilk kez kırmızı kart gördü. Bu durumda Sivasspor´da toplam 8 kırmızı kart bulunuyor.

En çok sarı kart gören oyuncularında başında 6 sarı kartla Ziya Erdal ve Manuel Da Costa gelirken diğer futbolcularda sarı kart gören futbolcularda şunlar; Kadir Bekmezci ve Burhan Eşer 5 sarı kart, Cicinho 4 kart, Ümit Kurt 3, Cihan Özkara 2, Jakup Navratil, Hakan Arslan ve Eren Aydın bu sezon 1 kere sarı kart gördü.

SİVAS`IN HAKEM İSYANI

Sivasspor cephesi maç sonunda hakem Tolga Özkalfa`ya ateş püskürdü. Carlos´un yardımcısı Cesar  Lopez hakemin tamamen Sivas aleyhine bir yönetim gösterdiğini belirtip, ?Biz gol atana kadar bir bölüm ve gol attıktan sonraki bölüm şeklinde oynandı. Golden sonra hakem tamamen Sivasspor aleyhine bir yönetim gösterdi. Bütün ataklarımız faulle durduruldu. Her yaptığımız faulde de kart gösterildi. Haksız kırmızı kartlar var ve maç bizim aleyhimize döndürüldü. Tek bir dileğimiz var, Sivasspor aleyhine böyle yöneten hakemler önümüzdeki 10 haftada maçlarımıza gelmezler.?

ZİYA ERDAL; ?EMEĞİMİZE YAZIK OLUYOR?

Kırmızı beyazlı ekipte forma giyen Ziya Erdal emeklerine yazık olduğunu belirterek, ?Sadece 3 büyüklere yapılan hakem hataları konuşuluyor. Bu hataların uzun uzun konuşulması ve değerlendirilmesi lazım. Emeğimize yazık oluyor. Artık bu hatalara son verilsin? diyerek tepkisini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER