Gündem

?Kışa Hazırız?

?Kışa Hazırız?

?Kışa Hazırız?
21-11-2013 16:52


Özel İdare, yaklaşık 8 bin 500 kilometrelik yol ağında karla mücadele çalışmalarını yürütecek. Çalışmalarda öncelik hastalık, doğum, ölüm durumlarının meydana gelmesi halinde bu yerleşim yerleri ve taşımalı eğitim yapılan köy yollarına verilecek.

ERSAN ARSLAN / ÖZEL HABER

Kar ve soğuğun memleketi Sivas’ta Pastırma yazı yaşanıyor. Kentte, ‘Aralık, Ocak ve Şubat’ kış şartlarının en yoğun geçtiği aylar olarak bilinirken, geniş bir coğrafyaya sahip olan kentte İl Özel İdaresi’ni zorlu bir karla mücadele mesaisi bekliyor. Toprak genişliği bakımından Türkiye’nin ikinci büyük ili olan, yerleşim yeri sayısı ile ise Türkiye’nin birinci kenti olan Sivas’ta, 17 ilçe, 1237 köy ve toplamda 2 binin üzerinde yerleşim yeri bulunuyor.     

Vali Yardımcısı ve Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, geçen yıl 106 iş makinesi ve 210 personel ile karla mücadele çalışmalarını yürüttüklerini, bu yıl emekli olan personellerin yerine takviye yaparak en az bu kadar personel ve araçla karla mücadele çalışmalarının yürütüleceğini söyledi.

Kurum olarak kış öncesinde tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirten Ayhan, ‘Şuan ekiplerimizin hepsi ilçelere konuşlandırılmış durumda hazır… Mevsim şartlarında, önümüzdeki haftaya kadar hiçbir sıkıntı olmadığı için yaz programlarını özellikle toparlamaya çalışıyoruz. Ne kadar iş yaparsak kardır. O mantıkla hareket ediyoruz. Şuan, zaten kar yağsa da bütün ekiplerimiz ilçelerde. Karla mücadelenin genel yönetimi ilçe kaymakamlıkları üzerinden yürütülmektedir. İl merkezi de ihtiyacı olan ilçelere, kar yoğunluğuna göre, İmranlı, Kangal gibi ilçelere takviyelerde bulunmaktadır. Akaryakıt, araç, personel olarak kışa hazırız. Şuan asfalt yama işlerini yürüten 60-70 kişilik bir ekibimiz var. Bu ekibimizi de kış şartlarına göre ihtiyaç duyulan bölgelerde görevlendireceğiz. Emekli olan personelimizin yerine takviye yapıyoruz. Ayrıca her yıl araç sayımız arttığı için, bir önceki yıla göre daha güçlü bir araç filosu ve personel sayısı ile hizmet veriyoruz. İl Özel İdaresi olarak kışa hazırız’ dedi.

ASILSIZ İHBARLAR

Yoğun kış şartlarının yaşandığı kentte ekipler her kış döneminde kapalı yolları açmak için canla başla mücadele ederken, bilinçsiz vatandaşların köy yolunun açılması için ‘Hastalık, ölüm, doğum’ gibi asılsız ihbarlarda bulunması ekiplerin çalışmalarını aksatıyor.

Bu tür ihbarların en kısa sürede değerlendirildiğini ve ekiplerin kapalı olan köy yolunu açmak için, yoğun çaba sarf ettiğini belirten Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, bu nedenle olağanüstü bir durum olmadığı takdirde sadece muhtarların verdiği bilgilerin değerlendirildiğini söyledi.

Vatandaşlardan kurumlara gelen çağrıların, çok sayıda asılsız ihbarda bulunulması nedeniyle değerlendirilmeyeceğini belirten Ayhan, vatandaşlardan asılsız ihbarda bulunmamalarını istedi.

Bu tür ihbarlarla ilgili yasal işlem yapılacağını belirten Ayhan, asılsız ihbarların bir başka yerde yardıma ihtiyacı olan kişi ya da kişilerin mağduriyetine neden olabildiğini belirterek, ‘Kapalı yollarımızın açılması için zaten tüm ekiplerimiz gece-gündüz, canla başla çalışıyor. Halkımızdan yanlış ihbarlarla işlerimizi sekteye uğratmamalarını rica ediyoruz’  ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER