Gündem

Sivaslı Sporcular Turkcell İle Kulaç Atacak

Sivaslı Sporcular Turkcell İle Kulaç Atacak

Sivaslı Sporcular Turkcell İle Kulaç Atacak
10-09-2013 17:29


ABD’li rekortmen yüzücü Michael Phelps’in antrenörlüğünü yapan Bob Bowman’ın başdanışmanlığında, 8-12 yaş arası yaklaşık 250 Sivaslı sporcu 15 Eylül’de Turkcell Yüzme Günleri’nde buluşacak…

İRFAN ÖZŞEKER

Turkcell Sivas’ta geleceğin yüzücülerini keşfedecek. Başta Sivas olmak üzere 17 ilde 7-12 yaş arası sporcular, Turkcell ile geleceğe kulaç atacak. 8-12 yaş aralığındaki Sivaslı gençlerin ve ailelerin katılacağı yüzme günlerinde aynı zamanda yüzmeye olan ilgiyi arttırmak hedefleniyor.

ÖZTÜRKLER ‘TÜKİYE’Yİ 2020’DE

BAŞARIYA TAŞIMAK İSTİYORUZ’

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, ‘Yüzme Federasyonları ile yürüttüğümüz proje sayesinde, 2016 ve 2020 Olimpiyatları’nda bu dallarda fark yaratacak bir sıçrama gerçekleşmesini hedefliyoruz. Bob Bowman’ın başdanışmanlığında projeye başta Sivas olmak üzere, 17 ile yayılan çalışma ile devam ediyoruz. Amacımız, Türkiye’nin gücüne güç katarak yüzmeyi 2020’de başarıya taşımak. İnanıyorum ki altyapıya yönelik güçlü destek, güzel neticeleri de beraberinde getirecek. Turkcell Yüzme Günleri’yle, milli takımlarda nesillere yayılacak istikrarlı başarının da ilk adımları atılacak’ dedi.

‘YENİ YETENEKLER KAZANDIRACAĞIZ’

Projenin başarıya ulaşması için Türkiye’nin dört bir tarafını dolaşarak Türk sporuna yeni yetenekler kazandırmayı hedeflediklerini belirten Olimpiyat madalya rekortmeni Michael Phelps’in antrenörü Bob Bowman ise bu yöndeki çalışmaların Sivas’ta devam edeceğini söyledi.

Bowman, ‘Böyle önemli bir projede yer almak benim için heyecan verici. Türkiye yüzmede çok büyük potansiyele sahip ve Turkcell’in desteğinin bu potansiyeli ortaya çıkarmak için kullanılması çok güzel. Çalışmalarımıza bu hafta Sivas’ta devam ediyoruz. Projenin başarıya ulaşarak bu desteğin karşılığını bulmasını için Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak Türk sporuna yeni yetenekler kazandıracağız’ dedi.

AİLE BOYU YÜZME ŞÖLENİ YAŞANACAK…

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü salonunda gerçekleşecek etkinlikler sabah saatlerinde başlayarak tüm gün devam edecek. Çocuklar 50 metre, okullar arası 100 metre ve aileler 100 metre yarışlarının ardından Turkcell Yüzme Günü, sertifika töreni ve kapanış ile sona erecek.

Ayrıca Turkcell standlarının bulunduğu alanlarda çeşitli aktiviteler de yer alacak.

HEDEF 100 BİN

LİSANSLI SPORCU

Sivas’taki etkinliklerde spor okullarının seviyesi gözlemlenirken ulusal veri tabanı için de bilgi toplanacak. Yüzmede 20 bin faal lisanslı sporcu sayısını 2016’da 40 bin, 2020’de ise 100 bine yükseltmek hedefleniyor. Turkcell, maddi desteğin yanında projenin yönetim kademesinden sporcu gözlem yöntemlerine kadar bu işbirliğinin içinde yer alacak.

BOB BOWMAN’IN KARİYERİ…

Bob Bowman, ABD’li rekortmen yüzücü Michael Phelps’in antrenörlüğünü üstlendikten sonra tüm dünya tarafından tanındı. Bowman, 2004′de ABD Olimpiyat Takımı’na asistan koç ve Michael Phelps’in birinci antrenörü oldu. 2004 Atina Oyunları’nda, Bowman, Phelps’in 8 madalya kazanmasında büyük rol oynadı. 4 yıl sonra, 2008 Pekin Olimpiyatları’nda, Bowman’ın öğrencisi Phelps, Olimpiyat tarihinde ilki başardı ve tek bir olimpiyatta 8 altın madalya kazandı. Bowman, 2012 Londra Olimpiyatları’nda ABD Olimpiyat Koç Takımı’na, Başantrenör Gregg Troy’un yanında asistan koç olarak girdi. Yüzücüsü Michael Phelps, Londra’da da 4 altın 2 gümüş madalya ile kariyerini sonlandırdı ve emekli oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER