Gündem

Sıcak Yuvaya Kavuştular

Sıcak Yuvaya Kavuştular

Sıcak Yuvaya Kavuştular
19-12-2013 23:53


Ağır kış şartlarının yaşandığı Sivas'ta, harabe bir evde bulunan köpek ile 6 yavrusu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sivas Şube Müdürlüğü görevlilerince hayvan barınağına teslim edildi.

Merkeze bağlı Beypınarı köyünde harabe bir evde 6'sı yavru 7 köpek bulan vatandaşlar, durumu Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sivas Şube Müdürlüğü'ne bildirdi.

Köye gelen ekipler, sahipsiz köpek ve 6 yavrusunu kent merkezine getirerek, Sivas Belediyesi Hayvan Barınağı'na teslim etti. Burada veteriner hekim tarafından kontrol edilen köpeklerin genel durumunun iyi olduğu belirtildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sivas Şube Müdürü Selami Şahinbay, yaptığı açıklamada, ağır kış şartlarının yaşandığı bugünlerde soğuk havadan yaban hayvanlarının ve sahipsiz hayvanların etkilendiğini söyledi.

Yaban hayvanları için doğaya yem bırakma çalışmalarına başladıklarını belirten Şahinbay, 'Kış şartlarının artmasıyla beraber bunu devam ettireceğiz' dedi.

Şahinbay, vatandaşlardan doğadaki tüm hayvanlara ilgi göstermelerini ve yiyecek vermelerini istedi.

Sivas Belediyesi Hayvan Barınağı'nda görev yapan veteriner hekim Bedircan Erşahince ise dişi köpek ve 1 haftalık olduğu tahmin edilen yavrularının soğuktan etkilendiğini belirterek, 'Köpeklere burada sıcak bir yuva sunacağız ve kışın soğuğundan koruyacağız' dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER