Gündem

Kutular İşe Yaradı

Kutular İşe Yaradı

Kutular İşe Yaradı
04-02-2014 17:33


Kâğıt ve ambalaj atıklarını çöpe gitmemesini hedefleyen geri dönüşüm projesi kapsamında çeşitli noktalara yerleştirilen atık kutuları hedefine ulaştı.

OĞUZHAN SARZEP

Sivas´ta kâğıt ve ambalaj atıklarının geri dönüşümü için üniversite öğrencileri ile işbirliği içinde başlatılan proje kapsamında kentin muhtelif yerlerine yerleştirilen kafes konteynırlar işe yaramaya başladı. Daha önce çöp konteynırlarına atılan kâğıt ve ambalaj atıkları artık bu kutulara atılıyor.

Cumhuriyet Üniversitesi 2. Öğretim Türkçe Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında?Geri Dönüşüm Projesi? hazırlamış, proje kapsamında Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ve kentte yetkili ambalaj atığı toplama ve geri dönüşüm firması ile ortak çalışma başlatılmıştı.

Bu kapsamda kentin çeşitli noktalarına 100 adet kâğıt ve ambalaj atağı kutusu yerleştirilmişti. Vatandaşlar, bu konteynırlar konulmadan önce başka alternatif olmadığı için kâğıt ve ambalaj atıklarını çöp kutularına atıyor, dönüştürülebilir atıklar, milli servet olarak çöpe gidiyordu.

SAYI ARTIRILMALI?

Gerçekleştirilen proje ile geri dönüştürülebilir atıkların en azından bir kısmının çöpe gitmediğini belirten vatandaşlar, daha önce çöp konteynırından başka bir alternatif olmadığı için bu tür atıkları çöpe attıklarını şimdi ise ambalaj atığı kutularına attıklarını söyledi.

Bu kutuların sayısının artırılması gerektiğini belirten vatandaşlar, ?Projenin kapsamı genişletilerek tüm mahallelere bu kutulardan yerleştirilmeli. Bu konuda tüm vatandaşların bilinçlenmesi sağlanmalı, gerekirse tüm ilk ve orta dereceli okullarda bu tür atıkların çöpe atılmaması konusunda farkındalık oluşturacak çalışmalar yapılmalı? şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER