Gündem

26-10-2013 T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sivas Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTIRMA SURETİYLE SATIŞ İLANI

26-10-2013 T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sivas Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTIRMA SURETİYLE SATIŞ İLANI

26-10-2013 T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sivas Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTIRMA SURETİYLE SATIŞ İLANI
25-10-2013 16:46


T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sivas Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTIRMA SURETİYLE SATIŞ İLANI

 

SATIŞ DOSYA NO    : 2008/12016
SATILMASINA KARAR VERİLEN GAYRİMENKULÜN:
TAPU KAYDI    : Sivas İli Zara İlçesi Tapusunda, Şehitler Mahallesi Kurtpınarıönü mevkii 324 Ada, 40 parselde kayıtlı 3.252,00 m2 alanlı tarla vasfındaki gayrimenkuldür.
ÖZELLİKLERİ    : Satışa konu tarla Zara İlçesi Tapusunda Şehitler Mahallesi Kurtpınarıönü mevkii 324 Ada, 40 parselde kayıtlı 3.252,00 m2 alanlı tarla vasfındaki gayrimenkul olup, servisimizce yapılan araştırmada satışa konu taşınmaz Zara sanayine 250-300m mesafede olup önünden eski yol geçmekte, taşınmazın üst kısmına Toki inşaatları yapılacağı belirtilmekte taşınmaz şehir mücahir alan içerisinde önünden çevre yolu geçmektedir.
MUHAMMEN BEDELİ    : Taşınmaza günün alım satım rayiçlerine göre 113.820,00.-TL (yüzonüçbinsekizyüzyirmibin.) takdir edilmiş olup bu bedel üzerinden satışa çıkartılmıştır.
SATIŞ ŞARTLARI    : 1-Taşınmazın birinci açık artırması 18.11.2013. tarihinde saat 09-45-10,00 saatleri arasında Sivas Sigorta İl Müdürlüğü binası 4.kat İcra Satış Servisinde satışı yapılacaktır. Birinci açık artırmada tayin edilen zamanda gayrimenkul 3 defa bağırıldıktan sonra teklif edilen en yüksek bedel rayiç bedelin % 75 +takip masraflarını ve varsa rüçhanlı alacakların miktarını geçmesi şartı ile en çok artırana ihale edilir. Artırılan bedel bu miktarı bulmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydıyla 25.11.2013 tarihinde aynı yer ve saatte ikinci açık artırma yapılacaktır. İkinci Açık Artırmada rayiç bedelin %40 + takip masrafları ve varsa rüçhanlı alacakların miktarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki birinci acık artırmada istekli çıkmaz veya pey sürülmezse ikinci acık artırmada 6183 Sayılı Yasanın 94.Maddesi gereğince birinci açık artırmadaki şartlar aranacaktır.
2- Açık artırmaya iştirak edeceklerin taşınmazın açık artırmaya esas rayiç bedelinin % 7,5'i olan 8.550,00- TL pey akçesinin 6183 Sayılı Yasanın 10.Maddesinin 1 ile 4 fıkrasında belirtildiği şekilde nakden, süresiz kesin banka teminat mektubu, hazine tahvil ve bonosu,
3- Satış peşin para ile yapılır. Ancak, alıcının talebine binaen 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.
4- Resmi ihale pulu, damga vergisi, KDV, tapu alım satım harcı ve masrafları, tellaliye ücreti, taşınmazın aynından doğan vergiler ile teslim masrafları alıcıya aittir. Taşınmazın emlak vergisi borcu satış bedelinden ödenecektir.
5- Pey, ipotekli göz önüne alınmadan sürülür. Ancak gayrimenkul rehini suretiyle sağlanmış muaccel borçlar alıcıya devredilmez, satış bedelinden tercihen ödenir. Muaccel olup, alıcıya intikal eden rehinli, borçlar ihale bedelinden tenzil edilerek alıcı uhdesinde bırakılır. Bakiyesi kendisinden tahsil olunur.
6- İpotek sahibi alacaklar ile diğer ilgililerin ve irtifak hakkı sahiplerinin bu gayrimenkul üzerindeki hakları hususu ile faiz ve masrafa dair iddiaların dayanağı belgeler ile 15 gün içerisinde Müdürlüğümüz İcra Satış Servisine bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları Tapu Sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
7- Gayrimenkul kendisine ihale olan kimse ihale bedelini hemen veya süre verilirse verilen süre içerisinde ödemekle yükümlü olup, aksi takdirde ihale kararı feshedilir ve gayrimenkul satış komisyonunca hemen 7 gün süre ile artırmaya çıkarılır. Bu artırmada ilgililere herhangi bir tebliğ yapılmaz. Yalnız ilanla yetinilir. Gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Birinci kez ihale yapılan kimse iki ihale arasındaki farktan ve diğer zararlardan mesul olup, ihale farkı ve geçen günlerin faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonra bakiyesi 6183 Sayılı Kanuna göre Müdürlüğünce kendisinden tahsil olunur. Faiz % 5 den hesap edilir.
8- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebileceği Sosyal Güvenlik Kurumu Sivas İl Müdürlüğü, İcra Satış servisinde açık olup, masrafı verildiğinde bir örneği isteyene gönderilebilir.
9- Satışa iştirak edeceklerin şartnameyi görmüş olup, münderecatını kabul edilmiş sayılacakları, satış ilanı ilgililerin adreslerine gönderilecek olup, adreste tebligat yapılamaması halinde veya adresleri bilinmeyenlerin de yerinde kaim olacağı İLANEN tebliğ olunur.25.10.2013
                                            BASIN:1768 www.bik.gov.tr

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER