Gündem

Bakanlık Soruşturuyor

Bakanlık Soruşturuyor

Bakanlık Soruşturuyor
07-04-2014 17:37


Kamu Hastaneleri Birliği tarafından yapılan soruşturmada teşhis konulan çocukların ailelerinin bu hastalıktan haberdar olmadığı ortaya çıktı. Soruşturma sonrası merakla bekleniyor.

KEMAL ÇAĞLAYAN

Gazetemizin ?Gemerek´te Ceraplal Palsi paniği? başlıklı haberiyle gündeme getirdiği sağlık skandalında şok ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Doktorun ceraplal Palsi´ye hastası olmadığı halde 160 çocuk için verdiği iddia edilen raporla alınan ilaç ve mamalarla ilgili soruşturma başlatıldı. Çok sayıda ailenin ise doktor hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Gemerek Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken Sosyal Güvenlik Kurumu da, büyük şok yaratan olayla ilgili iki müfettiş görevlendirdi.

Öte yandan Kamu Hastaneleri Birliği de Gemerek´teki Sağlık Skandalı ile ilgili başlattığı soruşturma son aşamaya geldi.

AİLELERİN TEŞHİSTEN HABERİ YOK

Olayla ilgili yapılan ilk değerlendirmelere göre, çok sayıda ailenin çocuğuna konulan teşhis hakkında bilgi sahibi olmadıkları, olayın gazetemizde gündemine gelmesinin ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde, doktor hakkında suç duyurusunda bulundukları ileri sürülüyor.

SGK müfettişleri ve savcılık soruşturmasının ardından, 160 çocuğa rapor veren doktor ile ilgili durum netleşecek. Doktorun, Cerebral Palsi hastalığı ile ilgili raporla temin edilen ilaçların satılması konusunda ilçedeki eczacı ya da eczacılarla işbirliği içerisinde olabileceği iddiası gündemde.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER