Gündem

?Kale aydınlanacak?

?Kale aydınlanacak?

?Kale aydınlanacak?
11-06-2013 18:22


ERSAN ARSLAN

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü Divriği Kalesi ve Kale Camii’nin aydınlatma ve ses sisteminin yapılması için düğmeye bastı. Daha önce izinsiz kazı yapıldığı gerekçesi ile kazı yapan ve yaptıranlar hakkında soruşturma başlatılan alanda, Sivas Kültür Varlıklarını Koruma (SKVK) Bölge Kurulu’nun onayladığı proje hayata geçirilecek. Divriği Kaymakamlığı’nın ibadete açmayı hedeflediği tarihi camiye ulaşım konusundaki önerilerle ilgili çalışmalar da devam ediyor.

PROJE VAKIFLARA ULAŞTI…

Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Ali Veral, Divriği’nin simge eserlerinden tarihi Kale Camii’nin aydınlatma ve ses sitemi için SKVK Bölge Kurulu’na sundukları projenin onaylandığını ve kendilerine ulaştığını söyledi. Divriği Kaymakamlığı ve ÇEDAŞ’a sorumluluk alanlarında kalan çalışmaların yapılması için yazı yazacaklarını belirten Veral, bu çalışmaların ardından Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak hazırlanan proje doğrultusunda aydınlatma ve ses sistemi çalışmasının yapılacağını söyledi.

Yaşanan gelişmeler hakkında gazetemizin sorularını yanıtlayan Veral, projenin kısa süre içinde tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

Veral; ‘Orada, ses düzeni ve elektrik aydınlatma sistemi için bir elektrik hattı çekilmesi için bir kazı çalışması başlatıldı. Tabi bu kazı çalışması izinsiz bir çalışma. O zaman kuruldan izin alınacağını da bilmiyorlar bu iş için. Şikâyet söz konusu oluyor, bu çerçevede kurula olay yansıyor. Kurul da bu kazıyı yapanlar ve yatıranların tespit edilmesi için haklarında suç duyurusunda bulunuluyor.

Son göreve başlayışımızdan itibaren Divriği’yi ziyaretimiz sırasında Kale Camii’nin bir takım sorunları ile ilgili inceleme yaptığımızda bu konunun gündemde olduğunu gördüm.  Hemen biz bölge müdürlüğü olarak çalışmalara başladık. Öncelikle ÇEDAŞ ile yazıştık. ÇEDAŞ oraya elektrik tesisatının çekilmesi için bir inceleme yaptı ve havai hattı uygun gördüler. ÇEDAŞ’ın uygun görüşü ile birlikte belediye ile görüştük, belediyenin de olurunu aldıktan sonra biz hazırlamış olduğumuz projeyi onaylattık. Kale Camii’nin proje Müellifi Mustafa Yeğin’in de uygun görüşünü aldık. Raporu aldıktan sonra kurula sunduk, incelendi. Raporu bizim hazırladığımız şekilde uygun buldular. Kurul onaylı projesi geldi. Hem Divriği Kaymakamlığı’na, hem de ÇEDAŞ’a yazıp kendi sorumluluk sınırlarına kadar elektrik projesinin yapılmasını isteyeceğiz. Onlar elektrik projesini, havai hattı yaptıktan sonra biz de aydınlatma ve ses düzeni iç in projesine uygun bir şekilde geri kalanını tamamlayacağız’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER