Gündem

?RAMAZAN ZAM MI YOK?

?RAMAZAN ZAM MI YOK?

?RAMAZAN ZAM MI YOK?
28-06-2013 17:17


SESOB, Başkanı Beşir Köksal, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde, gelen zam taleplerini onaylamadıklarını belirtti. Ramazan ayında esnaf ve sanatkârın sahura kadar faaliyet göstermesi yönündeki taleplerini ise Pazartesi günü Sivas Belediyesi’ne ileteceklerini belirten Köksal, ‘Belediyemize teşekkür ediyorum. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bu talebimizi onaylayacaktır’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas’ta esnaf ve sanatkârlar Ramazan ayı boyunca Sahura kadar faaliyet gösterebilecek. SESOB, konuyla ilgili talebini Pazartesi günü Sivas Belediyesi’ne iletecek.

Birlik Başkanı Beşir Köksal, ‘Ramazan’da Esnaf Odaları Birliği olarak ilk işimiz esnafımızın sahura kadar açık kalması. Bu hem esnafımız açısından hem vatandaş açısından güzel bir uygulama. Allah nasip ederse Pazartesi günü Belediyeye müracaat edeceğiz. Ramazan’da esnafımıza sahura kadar izin alacağız’ ifadelerini kullandı.

RAMAZAN’DA ZAM YOK…

Tarife ile çalışan esnafların, meslek guruplarının Ramazan ayı öncesindeki zam taleplerini geri çevirdiklerini belirten Köksal, ‘biz bu zamları onaylamıyoruz’ dedi.

Köksal; ‘Esnaf Odaları Birliği olarak göreve geldiğim gündem bugüne Ramazan öncesindeki zam taleplerini değerlendirmiyorum. Bazı esnaflarımız tarifeyle çalışıyor. Ben Ramazan’da hiçbir meslek grubuna, tarifeyle çalışan hiçbir odanın zam taleplerini almıyorum ve onaylamıyorum. Ramazan ayında gelen zam taleplerini onaylamayınca da o fiyatlar geçerli olmuyor’ şeklinde konuştu.

‘GERGİNLİĞE GEREK YOK’

Ramazan ayının birlik, beraberlik ve rahmet ayı olduğunu belirten Köksal, bu mübarek ayda oruç dolayısıyla insanların sinirlerinin daha gergin olduğunu belirterek, hem esnaf ve sanatkârlara hem de vatandaşlara, ‘kalp kırmayalım’ mesajı verdi.

Köksal, ‘Esnafımız her zaman müşteri memnuniyetine dikkat ederler ama Ramazan ayında daha dikkatli olmalarını istiyorum.  Tabi ramazan ayında insanlar oruçlu olduğu için biraz daha asabileşiyor sinirleniyor. Ben esnafımızdan tutum ve davranışlarına dikkat etmelerini, kimsenin kalbini, gönlünü kırmamalarını rica ediyorum. Ramazan ayı mübarek bir ay. Ramazan ayının ilimize, tüm İslam âlemine, esnaf sanatkârımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum’ dedi.

‘ALLAH ESNAFIMIZA DAHA ÇOK VERSİN’

Ramazan ayında insanların birbirlerine yardım eli uzattığını, esnaf ve sanatkârın da yoksul vatandaşlara yardımda bulunduğunu belirten Köksal, SESOB’un da imkânlar çerçevesinde, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzattığını söyledi.

Köksal; ‘Esnafımız çok yardımsever. Mümkün olduğu kadar fakir fukarayı kolluyorlar. Biz de birlik olarak elimizden geldiği kadar yasalar çerçevesinde fakir fukaraya yardımcı olmaya çalışıyoruz ki, bizim yaptığımızın yüz misli fazlasını esnafımız yapıyor. Allah esnafımıza daha çok versin’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER