Gündem

Huzurumuz Bozulmasın

Huzurumuz Bozulmasın

Huzurumuz Bozulmasın
12-06-2014 00:40


ERSAN ARSLAN

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı Mustafa Hızal, şehit aileleri ve gazilerle birlikte Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Türk Bayrağı’nın indirilmesine tepki gösterdi.

Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Hızal’a şehit aileleri ve gaziler de ellerindeki Türk bayrakları ile destek verdi.

Terör örgütü ve uzantılarının Türk milletinin sabrını taşırmak için her türlü eylemi gerçekleştirdiğini belirten Hızal, şehit aileleri ve gaziler olarak tek isteklerinin tüm halkların tek bayrak altında huzur içinde yaşaması olduğunu söyledi.

Hızal; ‘Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2’nci Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda Türk Bayrağını Bölücü Terör Örgütü militanı tarafından indirilmesini Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri olarak nefret ve şiddetle kınıyoruz.

Vatanını milletini ve bayrağını seven bizlerin sabrını taşırmak için ellerinden gelen her türlü çirkinlikleri yapmaya devam etmektedirler. Bizler bu süreçte elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumu bütün kamuoyuna haykırdık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağı altında Türk’ü ile Kürt’ü ile Alevi’si, Çerkez’i, Laz’ı ile huzur içinde yaşamak istiyoruz.’

‘ASKERİMİZ, POLİSİMİZ

CANLARINI SİPER EDİYOR’

Başbakan Erdoğan’ı terör örgütü ve onların uzantılarına aşırı taviz vermekle eleştiren Hızal, Başbakan Erdoğan’ın bayrağın indirilmesi olayından sonra yaptığı konuşmayı bir yıl önce yapmış olsa, asker ve polisin gereken cevabı vereceğini savundu.

Hızal şu ifadeleri kullandı:

‘Sayın Başbakanımızın grup toplantısında yapmış olduğu konuşmaları bundan bir yıl önce yapmış olsaydı, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve emniyet teşkilatımız gereken cevabı verecektir.

Askerimiz, polisimiz çözüm sürecini sekteye uğratmamak için kendi canlarını hainlere karşı siper etmektedirler. Ama bu milletin eli kanlı terör örgütünün militanlarına ve onun siyasi uzantılarına, bu kadar taviz verirseniz onlar da bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yok saymak için ellerinden gelen her türlü hainliği yapmaktan çekinmemektedirler.’

‘BİR DAHA ŞEHİT VERMEYE

GAZİ OLMAYA HAZIRIZ’

Sivas halkından evlerini ve balkonlarını bayraklarla donatmasını isteyen Hızal, vatan ve bayrak için bir kez daha şehit vermeye, gazi olmaya hazır olduklarının da altını çizdi.

Hızal, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Bizler şehit aileleri ve gaziler olarak, rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımız için, vatanımız için, ezanımız için, bir daha şehit vermeye, bir daha gazi olmaya hazır olduğumuzu bu hainlerin bilmesini istiyorum. Bu duygularla Sivas halkımızdan şunu talep ediyorum; bu hainlere karşı evlerimize, balkonlarımıza, iş yerlerimize, al yıldızlı bayrağımızı asalım.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER