Gündem

Başarı için Sivas´tayım

Başarı için Sivas´tayım

Başarı için Sivas´tayım
05-06-2013 14:39


Kırmızı-Beyazlılar geçen sezon Mersin İdmanyurdu takımının formasını giyen 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Burhan Eşer ile anlaşmaya vardı. Kente gelen tecrübeli oyuncu ile iki yıllık sözleşme imzalandı.

OĞUZHAN ŞARZEP

Sivasspor'un anlaşma sağladığı tecrübeli futbolcu Burhan Eşer, kırmızı-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Kulüp binasında düzenlenen imza töreninde Sivasspor Başkan Vekili Erdal Sarılar, Asbaşkan Mehmet Ali Topal ile yöneticiler Faruk Taşseten, Ekrem Munar ve Uğur Akkuş da hazır bulundu.

Sivasspor Başkan Vekili Erdal Sarılar, Burhan Eşer'i ilk olarak 6 yıl önce Bülent Uygun döneminde kadroya katmak için girişimleri bulunduğunu, ardından birkaç kez daha görüştüklerini, en son geçen yıl devre arasında almak istediklerini ama transferin gerçekleşmediğini belirtti.

İmza töreninde konuşan Sivasspor Başkan Vekili Erdal Sarılar, ' Öncelikle Burhan Eşer Süper Lig’in önemli oyuncularından bir tanesi. Burhan’ı biz 6 sene önce Bülent Hocanın zamanından tanıyorduk. Burhan’ı Bület Hoca almak istiyordu ancak olmadı. Daha sonra Rıza Hoca ilk geldiği yıl yine Burhan’ı istedi olmadı. Bu sezonun başında yine istedik olmadı. Devre arasında Mersin’e gitmeden önce kiralayalım dedik yine olmadı. Allah’ın nasibi bu sene Roberto Carlos’a kondu. Biz tabi çok mutluyuz. İnşallah güvenimiz boşa çıkmaz. Burhan’a hoş geldin diyoruz’ dedi.

Sivasspor'un yeni transferi Burhan Eşer ise, ' Ben Başkanıma ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Başkanımın dediği gibi Sivas’a gelmem bir türlü kısmet olmadı. Yani Sivassporun 3-4 defa kapısından döndüm. Biz sezon başından beri görüşüyorduk. Roberto Carlos hocamızın da gelmesinden sonra tüm gözler Sivasspor’a çevrildi ve bu beni de etkiledi. Ancak ben daha öncede gelmeyi çok istedim ancak bir türlü nasip olmadı. Böyle güzel ve iyi bir camiaya geldiğim için mutluyum. Umarım herkes için iyi olur. Ben karşılıklı olarak Roberto Carlos’la Gençlerbirliği de iken maç yaptım. Carlos’un da ilk deneyimi hoca olarak. İnşallah hayırlı olur Sivasspor camiasına ve bizlere. Ve tabii ki böyle bir isimle çalıştığımız içinde mutlu olacağız’ şeklinde konuştu.

Tecrübeli oyuncu daha sonra 2 yıllık sözleşmeye imza atarak Sivasspor forması ve bayrağı ile poz verdi.

BURHAN EŞER’İN KARİYERİ

Burhan Eşer 1985 Diyarbakır doğumlu olan Burhan Eşer orta sahada görev yapmaktadır. Çabuk zamanda yıldızını parlatıp büyük kulüplerin gözdesi haline gelmişti. Diyarbakırspor'da büyük bir başarı gösterip 2007 yılında Gençlerbirliği'ne transfer olmuştu. Ayrıca 2008 Türkiye kupasında Galatasaray'a gol atmıştır. Burhan Eşer, iki kez U-20, 4 kez U-21, 1 kez de A2 milli takım forması giymiştir. 2008 yılında, Gençlerbirliği'nde, kulüp taraftarlarının oylarıyla, 'Yılın Futbolcusu' seçilmişti. 2010-2011 sezonu için 20 Mayıs 2010 tarihinde 600.000 EURO bonservis bedeli karşılığında Eskişehirspor'a transfer olmuştu. 19 Temmuz 2012 tarihinde Eskişehirspor ile sözleşmesini karşılıklı feshetmişti. 2012-2013 sezonu devre arasında Mersin İdman Yurdu'na transfer olmuştu. 7 kez milİ takımlara çağrılan Burhan Eşer, 2 kez Türkiye U-20, 3 kez Türkiye U-21, 1 kez de Türkiye A-2 forması olmak üzere toplam 6 kez millî formayı giymişti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER