Gündem

Fen ve Anadolu Öğretmen Lisesi Kapatılıyor Mu?

Fen ve Anadolu Öğretmen Lisesi Kapatılıyor Mu?

Fen ve Anadolu Öğretmen Lisesi Kapatılıyor Mu?
04-06-2014 17:34


MUSTAFA IŞIK

Fen ve Anadolu Öğretmen Liseleri kapatılıyor mu?

Kamu-sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi ve yetkilileri açıklamaya davet etti

Milli Eğitim Bakan Nabi Avcı’nın yeni orta öğretim sistemi üzerine yaptığı açıklamaya değinen ve lise türlerinin yeniden belirlendiği ve bu liselerin Akademik lise, Meslek lisesi, Fen lisesi, Özel lise ve Özel statülü lise olacağını söylediğini, bununla birlikte  Akademik liselerin adrese dayalı olarak öğrenci alacağını, meslek liselerine öğrenci alımının ise öğretmenler kurulunun  vereceği karar doğrultusunda kayıtlarının yapılacağı açıklandığını dile getiren Eryıldız ‘7. Milli Eğitim Şurasında kurulması kararlaştırılan Fen Liseleri ise Anadolu Liselerine ve Sosyal Bilimler Liselerine dönüştürülmek istenmektedir. Ülke genelinde toplamda 125 tane mevcut Fen Lisesi varken nüfusu 500  bin olan illerde Fen liseleri kapatılmayacaktır. Yani tüm Türkiye ‘de 25 tane Fen lisesi kalacağı ifade edilmektedir. Ülkemizde 250 ye yakın olan Anadolu öğretmen liseleri ise kapatılarak Akademik Anadolu Lisesine dönüştürülecektir. 

Akademik başarı açısından eğitim – öğretimde çok önemli yer tutan Fen Liseleri ve Anadolu Öğretmen Liselerinin kapatılacak olması ilimizin akademik başarı açısından daha alt seviyelere indireceği düşüncesindeyiz. İlimizde hali hazırda bir tane Fen Lisesi ve bir tane de Anadolu Öğretmen Lisesi bulunmaktadır. Bu liselerin kapatılarak Fen Lisesinin Sosyal Bilimler Lisesine dönüşeceği, Anadolu Öğretmen Lisesinin öğretmenlik alan dersleri kaldırılarak normal Anadolu lisesine dönüştürüleceği ifade edilmektedir. Zaten YGS Türkiye sıralamasında 48. Sırada olan ilimizin başarısının daha da düşeceği aşikârdır Biz Türk Eğitim-Sen Sivas Şubesi olarak bu tür liselerin sayısın artırılması taraftarıyız’dedi

ÖĞRETMENLER NORM KADRO FAZLASI MI OLACAK?

Fen ve Anadolu Öğretmen Lisesinde çalışan sayısal ders ağırlıklı öğretmenlerinin akibetinin ne olacağını da basın toplantısında dile getiren Başkan Eryıldız  ‘Karara göre buralarda görev yapan öğretmenler norm kadro fazlası olacaklardır. Bu durumda bu öğretmenlerimize yeniden başka okullarımızda norm mu tahsis edilecek yoksa başınızın çaresine bakın mı denilecek. Bu bilinmezlikler içerisinde öğretmenlerimizden verim beklemekten bahsedilemez. Derse giren öğretmenimizin aklında ‘Yarın ne olacak? Norm fazlası olursam nereye gidebilirim?’ endişesi olacak. Çalışma ortamı barışından bahsedilemeyecek’ dedi.

Eryıldız toplantıda ayrıca,    İl Milli Eğitim müdürü Turan Akpınar’ın yurt dışı - yurt içi seyahatlerinden kalan zamanlarında Sivas da eğitim-öğretimin kalitesinin artmasını sağlamak için edindiği bilgi ve tecrübelerini ‘ötekileştirmeden’ bütün okul müdürleri ve öğretmenler ile paylaşmadığının da açıklanması gerektiğini sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER