Gündem

Kutlu Doğum Programı Düzenlendi

Kutlu Doğum Programı Düzenlendi

Kutlu Doğum Programı Düzenlendi
17-04-2014 16:52


KEMAL ÇAĞLAYAN

Okul Aile Birliği´nin organizesi ile gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanı Hacı Dişçeken, Milli Eğitim Şube Müdürleri Savaş Kokmaz ve Hakan Şener, Okul Aile Birliği Başkanı Selahattin Yiğit, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.

İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan programda Ali Ağa Camii İmam Hatibi Kadir Duman tarafından Kur´an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Daha sonra Okul Aile Birliği Başkanı Selahattin Yiğit kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Yiğit´in ardından konuşan Okul Müdürü Ahmet Gülyaşar ise konuşmasında; ?İnsanlık tarihinin en önemli hadisesi, mutlaka ki, Hz. Muhammet Sallallahu Aleyhi ve Sellem efendimizin dünyaya teşrifleridir. Onun dünyaya teşrifi ile birlikte zulmün karşısında adalet, bilgisizliğin karşısında bilgi, düşmanlığın karşısında kardeşlik gelmiştir. O, âlemlere rahmet olan peygamber efendimiz asırlar boyunca, dünyamızı ve bizleri aydınlatmıştır. Dünü, bugünü ve yarınımızı da mutlaka aydınlatacaktır? ifadelerini kullandı.

?BU GÜNÜMÜZE ŞÜKREDİYORUM?

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ise programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Geçmişte yaşadığı acı hatıralara değinen Özaydın; ? Ben, uzun yıllar öğretmenlik yapmış olan bir kardeşinizim. Bir zamanlar okullarda ?İhlâs suresini sesli okutuyorsun´ diye veya ?sıra üzerinde namazı öğretiyorsun´ diye cezalar alan ve hatta ağır cezada yargılanan bir insanım. Karşıyaka Ortaokulu´nda öğrencilerim ödevlerinin başına Arap harfleri ile Bismillahirrahmanirrahim yazdığı için ve ben onların öğretmenleri olduğum içi ağır ceza da yargılandım tam 5 yıl. Şimdi o günü hatırladım, bugünü hatırladım. Allah´a o kadar büyük hamd ediyorum ki, biz bugün salonlarda bizzat okul müdürümüz, okul aile birliği, müftümüz ve bütün kardeşlerimizle birlikte bu güzel törenleri veya kutlu doğum haftalarını hep birlikte kutluyoruz. Bundan dolayı Cenab-ı Hakk´a şükürler olsun diyorum? ifadelerini kullandı.

BALKAN ÖĞRENCİLERLE SOHBET ETTİ

Özaydın´ın ardından İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan Öğrencilerle sohbet etti. Balkan, öğrencilere Hz. Muhammed (S.A.V)´i anlattı. Samimiyet konusunda önemli paylaşımlarda bulunan Balkan, Hz. Muhammed (S.A.V)´nin gençlerle olan ilişkisine değindi. Balkan, ?Onun gençlerle olan ilişkisi mükemmel. Baktığımızda onun bütün gayret ve hedefinin inançlı, dindar, ahlaklı, iffetli ve bilgi dolu bir gençlik arzu etmesidir. Yani okumak çok önemlidir? dedi. Balkan sohbet programında Hz. Muhammed ile ilgili birçok konuya değinerek, öğrencilere çeşitli sorular sordu.

Balkan, programı düzenleyen okul aile birliği başkanlığı ve okul yönetimine teşekkür etti.

Program, sinevizyon gösterisi, naatlar, ilahiler ve semazen gösterisi ile sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER