Gündem

Veliler Tedirgin

Veliler Tedirgin

Veliler Tedirgin
01-11-2013 18:10


Veliler, buraya üst geçit yapılması için yetkililere defalarca başvuruda bulunduklarını, burada kaza olmasına rağmen yetkililerin duyarsız kaldığından yakındılar.

ERSAN ARSLAN / ÖZEL HABER

Sivas’ta eğitim ve öğretim veren Abdulvahabi Gazi İlk Öğretim okulunun bahçe kapısının ana yola bakmasına, öğrenci ve velilerden tepkiler giderek yükseliyor.

Zilin çalmasıyla birlikte kendilerini dışarı atan öğrenciler, bir anda canlarını da tehlikeye atıyorlar. Okul bahçesinden direk ana yola çıkan öğrenciler, burada hemen karşıya geçmeye çalışıyorlar.

Daha öncede birkaç kez kazanın yaşandığı okulda, öğrenci velileri buraya üst geçit yapılmasını isteyerek, iki öğün olan okula günde 8 defa geldiklerini, yolun tehlikeli olmasından dolayı çocuklarını tek başlarına yollayamadıklarını söylediler.

Minik öğrenciler ise, yolun karşısına aileleri olmadan geçemediklerini söyleyerek, yetkililerden buraya üst geçit yapmalarını istediler.

Gazetemize konuşan 40 yaşında Sebiha Serin tepkisini şu ifadelerle anlattı: ‘Bizim evimiz Emin Evlerde, karşı tarafta. Çocuğu almakta bende güçleniyorum yani bende büyük olduğum halde geçemiyorum karşıya. Çocuklar hiç geçemiyorlar karşıya. Hatta geçen senede bir kazaya şahit oldum. Araba çocuğa baya fena bir şekilde çarptı. O yüzden buraya üst geçit yapılmasını istiyoruz bütün veliler olarak. Çocuklar küçük geçemiyorlar yani biz dahi geçemiyoruz. Sayın Valim, sayın belediye başkanım bizde öğrenci olduk, 5 sene bizde okuyacağız ve çocuklarla gidip geliyoruz. Ben kısaca belediye başkanına şöyle diyorum, sizi bize nasıl emanet ettilerse bizde bu çocukları size emanet ediyoruz. Emaneti boynunuza. Üst geçit yaptırmak istiyoruz. İki öğün olduğu için günde 8 kere okula geliyoruz. Karşıdan karşıya geçemiyoruz. Arabalar hızla gelip geçiyor. Geçen zaten kaza olmuştu. Biz belediye başkanımızdan üst geçit yapmasını istiyoruz’ dedi.

63 yaşındaki Fatma Yıldız ise çocuklarının can güvenliğinin tehlikede olduğu söyledi. Yıldız ‘Çocuklarımız burada karşıdan karşıya geçerken çok endişede kalıyoruz. Biz buraya üst geçit istiyoruz. Çünkü çocukların anneleri beraber gidip geliyor. Burası Sivas’ın en işlek caddelerinden ve her şey buradan geçiyor. Çocukların can güvenliği tehlikede. Geçen sene kaza oldu, buradan öğrenci evine giderken araba çarptı. Yani biz başkanımızdan, valimizden buraya üst geçit istiyoruz’ dedi.

32 yaşındaki Talha Yaşar ise ‘öğrencilerimizi okula getiriyoruz. Okuldan getirip götürürken de bu araçların hızlı geçmesinden dolayı bir sıkıntımız oluyor. Zaten önceki yıllarda burada yaşanan kazaları anlatıyorlar. Hem bizim kafamız rahat olmuyor psikolojik men, hem de çocuklar bu yollardan geçmeye korkuyorlar. Üst geçit yapılır mı bilemem ama en azından buraya bir kasis yapılsa araçların yavaşlatılması adına. İnsanlar biraz daha rahat eder, biraz daha huzurlu olur. Çünkü bunlar sonuçta çocuk yani, biz yetişkin insanlarız. Biz sağımıza, solumuza bakıyoruz ama çocuklar sağına, soluna bakmıyor. Sağdan, soldan araçlar devamlı gidip geliyor. Bu konuda yetkililerden bize yardımcı olmalarını rica ediyorum’ dedi.

Karşıdan karşıya geçmekte zorlandıklarını söyleyen minik öğrenciler ise ‘Buraya üst geçit yapılmasını istiyoruz. Başbakanım ne olur buraya üst geçit yapın. Biz buraya üst geçit istiyoruz. Arabalar hızlı hızlı gelip geçiyor bize çarpabilir. Caddeden caddeye geçerken ölüm tehlikesi oluyor ve biz korkuyoruz. O yüzden üst geçit istiyoruz Başbakanımızdan o yüzden rica ediyoruz. Biz karşıdan karşıya geçmeye korkuyoruz.  Karşıdan karşıya geçmeye çok korkuyoruz biz. Geçen gün buradan bir tane çocuk geçerken ayağını araba ezmiş. Herhalde bisikletle geçiyormuş tam olarak bilmiyorum. Biz yinede üst geçit istiyoruz. Ölme tehlikesi istemiyoruz’ şeklinde konuştular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER