Gündem

Yine Aynı Tablo

Yine Aynı Tablo

Yine Aynı Tablo
24-02-2014 17:36


MUSTAFA IŞIK

Sivas’ta kimliği belirsiz kişiler tarihi yapıların duvarlarını yazı tahtası gibi kullanmaya devam ediyor.

Halkın büyük tepkisini toplayan bu durum karşısında kalıcı ve etkili tedbirler alınması bekleniyor.

Hemen her yıl benzer durumlar ortaya çıkarken, kurumların sadece bu yazıları temizlemekle yetindiğini, duvarlara yazı yazılmasını önleyecek tedbirler alınmadığını belirten vatandaşlar, tarihi eserlerin bulunduğu alanda güvenlik görevlisi bulunmasının şart olduğunu söyledi.

VERAL, ‘ÜZÜCÜ BİR DURUM’

Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Ali Veral, Selçuklu Parkı içerisinde bulunan tarihi eserlerin sık sık bu tür olumsuzluklarla karşı karşıya kaldığını belirterek, medreselerin içerisinin işletmeye açılarak bu tür olumsuzluklardan arındırıldığını ancak dış bölümlerde bu sıkıntıların yaşandığını söyledi.

İl Emniyet Müdürlüğüne tarihi eserlerin bulunduğu alanda gerekli güvenlik önlemlerinin alınması noktasında yazı yazdıklarını belirten Veral, ‘Karşılaştığımız tablo gerçekten üzüntü verici. Tarihi eserlerimizin, ecdat yadigârı bu eşsiz yapıların bu şekilde tahrip edilmesi bizleri üzüyor. Tarihi eserlerimize hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Bu noktada ailelerin çocuklarına tarih bilincini aşılaması çok önemli. İnşallah bundan sonraki süreçte bu tür olumsuzluklarla karşılaşmayız’ dedi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde görevli teknik personelle Şifaiye Medresesi’nin duvarlarına yazılan yazıları inceleyen Veral, yazıların temizleneceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER