Gündem

Borçlanmanın detayları görüşülecek

Borçlanmanın detayları görüşülecek

Borçlanmanın detayları görüşülecek
02-02-2018 06:00


FATİH TABUR
İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantılarının ilk oturumu Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Sivas İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu´nda yapılacak toplantılar hafta boyunca sürecek. 2018 Ocak ayı meclis karar özetlerinin okunması ile start alacak toplantıların en önemli gündem maddesi İl Özel İdaresi´nin İller Bankası veya diğer kamu bankalarından borçlanma yoluyla temin ettiği paranın hangi birim ve faaliyetlerde kullanıldığı konusu olacak.
GÜNDEM YOĞUN
Bu gündem maddesinin yanı sıra İl Özel İdaresi´ne ait misafirhane ve Sıcak Çermik mevkiindeki sosyal konutların 2018 yılı konaklama bedeli ve tahsis süresinin belirlenmesi konusu görüşülecek. İçişleri Komisyonu, Hukuk Komisyonu ile Araştırma ve İnceleme Komisyonu´na havale edilmiş olan; tüzel kişiliği sona eren Kangal ilçesi Çetinkaya ve Alacahan köylerinde belde belediyesiyken taşınmaz satın alan ancak tapu devrini alamayan şahısların mağduriyetlerinin giderilmesi konusunun incelenmesi hakkındaki önerge masaya yatırılacak. Gençlik ve Spor Komisyonu´na havale edilmiş olan; İmranlı ilçesi Keşlik köyü halı sahasının eksikliklerinin incelenmesi hakkındaki önerge gündeme gelecek. İmar ve Bayındırlık Komisyonu´na havale edilmiş olan; merkez Armutlu ile Kızkapan köyleri arasındaki 1 kilometrelik yolun İl Özel İdaresi 2. derece yol ağına alınması hakkındaki önerge ele alınacak. Yıldızeli ilçesinde bulunan Altınoluk göletinin ekonomik ömrünü tamamlamış olması ve İl Özel İdaresi bütçesinin imkanlarıyla yenilenmesinin mümkün olmaması nedeniyle  Devlet Su İşleri (DSİ) 19. Bölge Müdürlüğü´ne bedelsiz olarak devredilmesi konusu üyelerin onayına sunulacak.
Çeşitli köylerin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla memba tahsisi taleplerinin de masaya yatırılacağı Şubat ayı oturumları dilek ve temenniler ile sona erecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER