Gündem

Hastalarla Nikah Kıyıyoruz

Hastalarla Nikah Kıyıyoruz

Hastalarla Nikah Kıyıyoruz
18-02-2014 20:23


Kendi ameliyat ettikleri hastalarla nikah kıydıklarını ve bu nikahın bir ömür devam ettiğini belirten Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Öcal Berkan, ‘Ameliyattan sonra ilk gece mutlaka hocalarımız kalıyor. Bakın Türkiye’de, hata bu bizim hastane tarihimizde bir ilktir’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas’ta gerçekleştirdikleri başarılı kalp ameliyatları ile yurt içi ve yurt dışından da hasta kabul eden CÜ Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’nda hastalara gösterilen yakın ilgi, takdir topluyor. Öğretim üyelerinin bire bir ilgilendikleri hastalar, ameliyat olduktan sonra, ömür boyu doktorları ile iletişim içinde oluyor.

‘HASTALARLA

NİKAH KIYIYORUZ’

Hasta ile doktor ilişkisini en üst düzeyde tutmaya özen gösterdiklerini, hiçbir hastayı kaybetmeye tahammüllerinin olmadığını belirten CÜ Kalp Hastalıkları Merkezi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Öcal Berkan, ‘Ameliyat yapmak her şey değil. Önemli olan ameliyattan sonra hastayı sahiplenmek. Hatta bir ömür boyu sahiplenmek. Bizim temel felsefemiz, kendi ameliyat ettiğimiz hastalarla nikâh kıyıyoruz. Ömür boyu da bu nikâh devam ediyor. Biz burada hastalarımızın sadece kalp sağlığı değil, diğer sağlık sorunlarıyla da ilgilenmek zorundayız. O da bizim için önemli. Çünkü hastanın başına bir iş geldiği zaman hep kalpten diye yorumlanacaktır. Onun için biz hastanın bütün problemlerini çözmek zorundayız.

Ameliyattan sonra ilk gece mutlaka hocalarımız kalıyor. Bakın Türkiye’de, hata bu bizim hastane tarihimizde bir ilktir. Öğretim üyeleri sabaha kadar hasta başında nöbet tutuyor. Birçok yerde asistanlar nöbet tutarken bizde öğretim üyeleri ameliyat olunan ilk gece hastanın başında nöbet tutuyorlar. Bu bizim hastanemizde bir ilk ve başka bir örneği yok. Türkiye’de de böyle bir örnek neredeyse yok.

Bu hasta için ciddi bir şans. Niye hastanın takibini bir öğretim üyesi yapıyor. Bu işte uzman, tecrübeli bir öğretim üyesi yapıyor. Bizim en az tecrübesi olan arkadaşımız 12 yılın üzerinde uzman. Ve 12-15 yıl tecrübeye sahip olan bu arkadaşlarımız hastaların başında sabaha kadar duruyor’ ifadelerini kullandı.

SİVAS’TA ANEVRİZMA VAKASI ÇOK

Sivas’ta sık görülen ve ameliyat gerektiren kalp hastalıkları ile ilgili de bilgi veren Berkan, kentte özellikle anevrizma (damar genişlemesi) vakalarının sık yaşandığını belirterek bu hastalığın genellikle tansiyona bağlı olarak geliştiğini belirtti.

Berkan, ‘Sivas ve çevresinde anevrizma ile ilgili hastalık grupları çok yüksek. Çünkü bu hastalığın temelinde tansiyon var. Deniz seviyesinden yüksek yerlerde de tansiyon olayının görülme sıklığı çok yüksek. Sivas’ta gerçekten çok fazla tansiyon ve şeker hastası var. Bunlar kalp hastalıklarını gerçekten tetikliyor’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER