Gündem

Anlayış Bekliyoruz

Anlayış Bekliyoruz

Anlayış Bekliyoruz
07-03-2014 17:01


OĞUZHAN SARZEP

Yiğidolar, yarın deplasmanda Gençlerbirliği’ne konuk olacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Gençlerbirliği ile yapacağı maçın hazırlıklarına son veren Sivasspor’un bir hayli hırslı olduğu ve neşeli oldukları görüldü.

Kırmızı beyazlı ekibin Teknik Direktörü Roberto Carlos, hafta içi yaptıkları antrenmanlarla Gençlerbirliği maçına hazırlandıklarını dile getirdi.

‘TEK İŞ MAÇA KONSANTRE OLMAK’

Carlos, sadece Gençlerbirliği maçına konsantre olduklarını söyleyerek şunları kaydetti; ‘Bu saatten sonra tek iş maça konsantre olmak. Antrenmanlarımızı yaptık. Son antrenmanımızı da Ankara’da yapıp sonra maça gideceğiz’ dedi.

‘HER MAÇA GALİBİYET İÇİN ÇIKIYORUZ’

Her maça galibiyet için çıktıklarını sözlerine ekleyen Roberto Carlos; ‘Her zaman biz galibiyet için gideriz her maça. Tabii karşımızda da iyi bir ekip olacak. iyi organize olmuş bir defans kuracağız. Onun üzerine de galibiyeti almak için her yolu deneyeceğiz.’

‘CEZANIN DÜŞMESİNİ REDDEDENLER FUTBOLU BİLEN İNSANLAR MI?’

Manuel Da Costa’ya verilen cezanın, sadece oyuncunun hatası olmadığını dile getiren Carlos, ‘Cezanın düşmesini reddedenler futbolu bilen insanlar mı?’ dedi. Carlos şöyle devam etti; ‘Bu aslında sadece oyuncunun bir hatası değil. Birçok faktör var bunda. Öncelikle bu kararları verenler, bu kararı onayanlar, reddedenler gerçekten futbolu bilen insanlar mı? Futbolda neler olduğunu bilen insanlar mı? Hakemlerle ilgili yorumlar yapanlar, kararlar verenler, oyuncularla ilgili karar verenler bence buna da bakılmalı biraz federasyonun içinde veya diğer merciler neyse. Biraz bunun içerisinde olan hatalar vardır’ ifadelerini kullandı.

‘FEDERASYONUN BİRAZ ANLAYIŞLI OLMASI LAZIMDI’

Futbol Federasyonunun Da Costa hakkında biraz anlayışlı olmalarının gerektiğini vurgulayan Roberto Carlos şunları söyledi; ‘Tam olarak bende bilmiyorum ama bence biraz da Da Costa’nın anlaşılması gerekiyor. Tamam, belki çok doğru bir şey değil belki de yaptığı ama biraz daha federasyonun bence anlayışlı olması lazımdı. Biraz daha onla görüşmede onun fikrini öğrenmeyi de biraz anlayışla karşılaması lazımdı. Ama o şekilde olmadı maalesef’ dedi.

‘TFF BENCE KULÜPLERLE BİRAZ DAHA YAKINLIK SAĞLAMALI’

TFF’nin kulüplerle yakın ilişkiler içinde olmasının gerektiğini düşünen Yiğidoların Teknik Direktörü Roberto Carlos şu sözleri kaydetti; ‘Birazda bence federasyonunda kulüplerle daha yakın ilişki içerisinde olması gerekiyor. Tabii bunun içindeki en büyük sorumluluk federasyonun başkanının da çünkü kendisi Türk futbolunu temsil eden bir insan. Bence kulüplerle biraz daha yakınlık sağlamalı’.

‘HAKEM DE YETERİNCE İNGİLİZCE BİLİYOR MU?’

Da Costa’nın hakeme İngilizce bir söz ettiğini söyleyen Carlos; ‘Portekizce edilmiş biz söz değil. İngilizce edilmiş bir söz. Tabii düşünmemiz gerekir ki acaba hakem de yeterince İngilizce biliyor mu? Ancak ne dediğini bilmiyorum. Bakalım görelim sorarız Da Costa’ya’ ifadelerini kullandı.

‘ŞUANDA SADECE GENÇLERBİRLİĞİ MAÇINI DÜŞÜNÜYORUZ’

Da Costa’ya kulübün ne ceza vereceğini bilmediğini söyleyen Brezilyalı Carlos sadece Gençlerbirliği maçını düşündüklerini ifade etti. Carlos; ‘Kulübün Da Costa’ya ceza vereceğini de bilmiyorum. Şuanda sadece Gençlerbirliği’ni düşünüyoruz. Daha sonrasında Da Costa ile ilgili kararlar veririz’.

‘İNSANLARA VERİLEN CEZALAR YARDIM OLARAK GİDECEKTİR’

Futbolculara verilen cezaların ihtiyaç sahibi insanlara yardım olarak gideceğini sözlerine ekleyen Carlos şunları şöyledi; ‘Burada insana kesinlen her türlü ceza ihtiyaçları olan insanlara yardım olarak gidecektir. Ya hastanelere, ya muhtaçların bulunduğu yerlere. Hep yardım olarak gidecektir. Bir tarafta kötü yönü var. Bir tarafta güzel yönü var.’ dedi

NEŞELİ ANTRENMAN

Sivasspor, hafta sonu Ankara’da oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını kendi tesislerinde yaptığı antrenmanla tamamladı.

Teknik Direktör Roberto Carlos ve yardımcıları gözetiminde kulüp tesislerinde gerçekleşen antrenman yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Top kapma, pas çalışması ve yan top çalışması ile devam eden antrenman yarı sahada çift kale maçla sona erdi.

Antrenmana izinli olan Cicinho ve Eren Aydın katılmazken, hafif sakatlığı bulunan John Utaka ise katılmadı.

Öte yandan antrenmanda yapılan çift kale maçta takımını galibiyete götüren Burhan Eşer’i takım arkadaşları sevgi gösterilerinde bulundular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER