Gündem

Toplantıdan Birlik ve Beraberlik Çıktı

Toplantıdan Birlik ve Beraberlik Çıktı

Toplantıdan Birlik ve Beraberlik Çıktı
26-01-2014 16:28


OĞUZHAN SARZEP

Futbolda Son haftalarda meydana gelen olaylar nedeni ile Sivas Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) - Futbol İl Temsilciliği ile ortak bir toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Sivas’ta ki tüm kulüp temsilcileri katıldı.

Toplantıya İl Hakem Kurulu Başkan Vekili Nurettin Güler ,Tüfad Başkanı Lütfü Baykuş Saha Komiserleri Dernek Başkanı Şükrü Karaman, Sivas ASKF Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Demirok ve Başkan Vekili Zeki Ekici’nin katıldı.

Açılış konuşmasını Futbol İl Temsilcisi Hayrettin Yıldız’ın yaptığı toplantıda olumsuz olayların ortaya çıkma sebepleri ve alınacak önlemlerin neler olabileceğini açıklayarak katılımcılara söz vererek önerilerini aldı. Katılımcıların karşılıklı konuşmaları çözüm önerileri ferdi hareketlerden dolayı bazı yöneticilerin özür dilemeleri hakem hataları ile söz alan İl Hakem Kurulu Başkan vekili Nurettin Güler'in hakem hataları olabileceğini ancak en aza indirmeye çalıştıklarını, yeterli sayıda hakemlerinin olmadığını bazı hataların istemeden de olabileceğini, hakemlerine her ay seminer düzenleyerek hakemlerini bilgilendirdiklerini, değişen kurallar ile ilgili bilgi verdiklerini, sezon başında isteyen kulüplere değişen kurallarla ilgili seminer verebileceklerini, ancak kulüplerin duyarsız olduklarını söyledi.

Sivasspor Alt yapı Antrenörü Ekrem Aydın bu olayların önlenmesi için 6 öneride bulunarak,

İl Disiplin Kurulunun Verilen cezaların caydırıcılığı olmadığı, hakemlerin bir standart yakalamaması, antrenörlerin aşırı kazanma arzusunun ortadan kaldırılması, müsabakada antrenörlerin işine saha dışından veya tribünden karışmaması, sezon başında hiç bir takım yönetici ve antrenörün fair play düşünmediği, sahada yeterli güvenlik önlemlerinin olmayışından kaynaklanması gerektiğini vurguladı. Bu önerilerden dolayı ASKF Başkanı Orhan Demirok, Ekrem Aydın'a bu önerileri için teşekkür etti.

4 Eylül Spor Kulüp Başkanı Adnan Yüzbaşıoğlu takımını U-19 da müsabakadan çekme olayını anlatarak hakemlerin kendilerine haksızlık yaptığını ve onun için protesto için sahadan takımı çektiğini belirterek hakem hatalarının çok olduğunu söyledi.

Yüceyurtspor Kulüp Başkanı Refik Bey hakemlerin takımına karşı çok hata yaptıklarını dolayısı ile sporcuların haksız yere atıldıkları ve kart cezalarını kulüplere göre verdiklerini belirtti.

Sağlıkspor Başkanı Cemalettin Kuzucuoğlu halihazırdaki Futbol İl Tertip Komitesinin resmi hiçbir belgeye dayanmadan görevlendirildiği iki üyenin aynı takımdan olduğunu tarafsız üyelerden olması gerektiğini Futbol İl Temsilcisine açıklayarak komitenin yeniden seçilmek sureti ile oluşmasını istedi.

TÜFAD Başkanı Lütfü Baykuş ise takımların sporcu yetiştirici olması gerektiğini daha sonra yarıştırılacağı bu yarıştırmanın da bir usulünün olduğunu antrenör ve yöneticilerin dikkatli olmalarını istedi. Ülkemizden ve Avrupa’dan örnekler verdi.

Basın mensupları adına Futbol İl Tertip Komitesi üyesi Murat Polat ise ASKF’nin Futbol İl Tertip Komitesinin ve İl Disiplin Kurullarının yeniden oluşturularak yeniden seçilmesinin gerekli olduğunu sahadaki olaylardan dolayı üzgün olduklarını belirterek buradaki topluluğun İbrahim Toraman gibi bir çok sporcu yetiştirdiğini daha da yetiştireceğini, Pazartesi günü  U-14 lerin Kura çekileceğini kulüplerin toplantıya katılmaları gerektiğini söyledi.

ASKF Başkanı Orhan Demirok olayları tasvip etmediğini olaylarla ilgili yöneticilerin ve antrenörlerin sporcularını disiplin edemediklerinden kaynaklandığını kendi eskiden yaptığı kulüp yöneticiliğini anlatarak disiplinli bir takımın nasıl olabileceğini örneklerle anlatarak, ASKF ye seçimle geldiklerini hata yapanın gerekeni yapılacağının bilinmesini istediğini, toplantıların ne zaman nasıl yapılacağını kimsenin öğretemeyeceğini ve görevlerini bildiklerini söyledi.

En son konuşmacı olarak ASKF Başkan Vekili Zeki Ekici kulüplerin birbirine sporcular yüzünden kırıldıklarını bir birlerinin sporcularını kulüplerinin haberi olmadan idmana çıkartıldığını araya ana babalarını devreye sokarak kendi kulüplerinden kopardıklarını ve sporcuları ayarttıkları mesajını vererek kulüplerin sporcuları için antrenör ve yöneticilerin bir birleri ile kötü oldukları buna gerek olmadığı gerekirse sporcuları kulüplerin almayarak sporculara gerekli ikazı vererek dikkati çekilmeli, dolayısı ile ufak tefek sorunların olabileceği bu olayların bu topluluğun çözeceğini yeter ki sevgi saygı hoş görü olması birlik beraberlik içerisinde müsabakaların geçmesini dileyerek sözlerine son verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER