Gündem

?Sivas´a Hayırlı Olsun?

?Sivas´a Hayırlı Olsun?

?Sivas´a Hayırlı Olsun?
30-10-2013 17:01


Projenin toplam maliyetinin 10-12 milyon lira civarında olduğunu belirten Ürgüp, ‘Sivas’a hayırlı uğurlu olsun’ dedi. Ürgüp, projedeki bazı gecikmelerin hoş görülmesi temennisinde bulundu.

ERSAN ARSLAN

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’nda mahalle muhtarları ile birlikte incelemede bulundu. Muhtarlarla birlikte ilk olarak, Karayolu 16. Bölge Müdürlüğü Lojmanları önündeki alana gelen Başkan Ürgüp, cadde üzerinde gerçekleştirilen kaldırım, asfalt, aydınlatma ve çevre düzenleme çalışmaları hakkında mahalle muhtarları ve basın mensuplarına bilgi verdi.

Başkan Ürgüp, burada yaptığı değerlendirmede,  ‘Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’nın İstasyon Caddesi Kavşağı başlangıcı olmak üzere şehir çıkışından DSİ kavşağına kadar olan kısımda inceleme yapıyoruz. İkinci etap dediğimiz bu bölümde, bazalt taşından kaldırımlar ve asfaltlar yapıldı. Kenardaki ağaçlardan korunması gerekenler korundu. Niteliksiz ağaçların yerlerine yeni ağaçlar dikerek bu çalışmayı tamamlamış olduk. Bu alanda Subay lojmanları var, Karayolları var, devletin bazı kurumları var. Genişlemesi fazlaca mümkün değildi. 9’ar metrelik caddeler halinde oluşturduk.  Buradaki caddenin bir kısmında çökme oldu. Şimdi 5 kilometre uzunluğundaki bir cadde ve bu normaldir. Tabi neticede insan faktörü ile çalışıyorsunuz. Bir de yıllardır alışılmışın dışında bir gayret ve faaliyet içerisindeyiz. Bu da giderilir, neticede kıyamet değildir işin sonu. Önemli olan konseptin nasıl ortaya çıktığıdır’ şeklinde konuştu.

‘SİVAS’A HAYIRLI OLSUN’

Başkan Ürgüp, daha sonra mahalle muhtarları ile birlikte, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı rekreasyon alanına geçti. Burada gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen Ürgüp, projenin kapsamı ve mevcut durum hakkında basın mensupları ve muhtarlara bilgi verdi.

Çevre düzenlemesinin yapıldığı, içerisinde kaykay pistlerinden, çocuk parkı ve spor alanlarına kadar birçok sosyal faaliyete hizmet edecek, alanlar oluşturulan park içerisinde muhtarlarla birlikte incelemede bulunan Başkan Ürgüp, daha sonra buradaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Projenin Sivas’a hayırlı olmasını dileyen Ürgüp, şu ifadeleri kullandı:

‘Bu bölgenin halkını daha çok ilgilendirmekle birlikte Sivas’ımızın ana girişi olması itibariyle bütün Sivaslıları ilgilendiren, dışarıdaki Sivaslıların da çok net şekilde gördüğü bir bulvar üzerindeyiz. Rahmetli genel başkanımız, ağabeyimiz Muhsin Yazıcıoğlu ki, o Sivas’ın her şeyidir. Bir siyasi kimlikten öte artık Sivas’a mal olmuş bu ismin adını vermiş olduğumuz bu bulvarın onun ismine yakışır olması lazımdı. Birinci etap ve 2. Etap çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Daha önce sunmuş olduğumuz projenin hemen hemen tamamına yakın kısmını gerçekleştirmek durumundayız. Caddeler, asfaltlar, bazalt taşlarından orta refüj bordürler ve bazalt taşlarından kaldırımlar, rekreasyon alanındaki çalışmaları yapmak üzereyiz. Beton kısmı bitti, bir kısmının kauçuk, bir kısmının ahşap kısmı var, cam kısmı, yürüyüş yolları kısmı var. Tırmanma duvarlarının aparatları monte edilecek. Mescit ve sosyal tesisler, belediye hizmet alanları olarak milletimizin hizmetine sunulacak. Bir de burada umumi tuvaletler var. Bu da çok önemlidir medeni hayatta, şehir hayatında. Özellikle belirli alanlara tuvalet koymaya özen gösteriyoruz. Burada da hizmeti bizim tarafımızdan yapılan bir tuvaletimiz olacaktır. Bölge halkına ve Sivaslılara hayırlı olmasını diliyorum’ ifadelerini kullandı.

TOPLAM MALİYET

YAKLAŞIK 12 MİLYON LİRA

Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı Projesi’nin toplam maliyetinin yaklaşık 12 milyon lira olduğunu belirten Başkan Ürgüp, ‘Sivas halkına ne yapsak azdır’ dedi.

Ürgüp; ‘Projeyi parça parça iki yıldır ihale ediyoruz. Projenin 10-12 milyon lira ortalama toplam maliyeti var. Bu yıl ki sadece bu alanın ihale bedeli 2.6 milyon Türk Lirası’dır. Geçen yıl birinci etabın bazalt, kaldırım ve orta refüj çalışmaları 2 milyon lira civarındaydı. Yine, 2. Kısmının bazalt taşları Özbelsan’da kaldı ihale. O da zannediyorum, 2 milyon liraydı. Bir de burada ihalesiz bizim yaptığımız hizmetler var. Mesela asfalt işini biz yapıyoruz. Özbelsan sadece işçiliğini yapıyor. Asfalt maliyetini falan koyduğumuz da 10 milyon liranın üzerinde maliyeti olan bir alandır. Ama helal olsun, Sivas halkına ne yapsak azdır. Daha fazlasını yapmak gayretindeyiz.’

‘BU ŞEKİLDE KABUL EDİLMEMİZİ

TEMENNİ EDİYORUZ’

Çalışmaların gecikmesi ile ilgili bir soru üzerine değerlendirme yapan Başkan Ürgüp, 6. Ay ile 9-10’uncu ay arasının bir gecikme sayılmayacağını belirterek, ‘Olsa dahi biz bu şekilde kabul edilmemizi halkımızdan temenni ediyoruz’ dedi.

Ürgüp, ‘Biz 2013’ün ortalarını kastederken mevsimin bitimini tabi kastediyoruz. Burada önemli olan gelmiş olduğu noktadır. Bu projenin ağırlığı bu sene açılmış olacak. Projede eksikler bitmez. Bir etap daha var bu projede aslında. Kamulaştıramayan alanlar var. Ben her şeyi açık seçik konuşan bir insanım. Önemli olan bu projenin bu noktaya gelmesidir. Yani yüzde 90’ının tamamlandığını hep beraber görüyoruz. Bir etap daha kamulaştırılan alanlar tamamlandığında yine aynı konseptte bu yapı devam edecektir. Yani bu cadde, girişinden İstasyon Caddesi’ne kadar yaklaşık 5 kilometrelik bir caddedir.

Gecikmenin nedeni şudur, zaman zaman ihale takviminde takılıyorsunuz. Yaptığınız ihale bazen ertelenebiliyor, iptal edilebiliyor. Mesela burada iptal yaşamadık. Daha önce terminalde o iptali yaşamıştık. Normaldir. İş yapmak, tabii ki bir takım zorlukları da göğüslemekle birlikte gerçekleştirilen bir hadisedir. 6. ay ile 9-10’uncu ay arası bir gecikme sayılmaz. Olsa dahi biz bu şekilde kabul edilmemizi halkımızdan temenni ediyoruz’ ifadelerini kullandı.

 ‘MUHTARLARIMDAN MEMNUNUM’

Sivas’ta mahalle muhtarları ile uyum içinde çalıştıklarını, projeleri paylaştıklarını ve muhtarlardan görüş aldıklarını, muhtarların yapılan çalışmalarla ilgili işaret ettikleri hususları dikkate aldıklarını belirten Ürgüp, ‘Ben muhtarlarımdan memnunum’ dedi.

Ürgüp; ‘Muhtarlar ve belediye siyasi öğe değildir. Bunların her biri hizmet için vardır. Muhtarın da belediye başkanının da hizmette partisi olmaz. Bu manada ben bütün muhtarlarımdan memnunum. Bize yol gösteriyorlar. Bu bölgenin muhtarı ağabeyim ne diyor? ‘şurada, şu kaldırım da eksiklik var’ tabii ki bunları söylerlerse biz tamamlıyoruz. Belediye birimlerine de teşekkür ediyorum. Hakikaten iyi çalışıyorlar. Burada çalışan en küçük işçiye dahi teşekkürlerimi sunuyorum’ ifadelerini kullandı.

KOÇ, ÜRGÜP’E TEŞEKKÜR ETTİ…

Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç da Başkan Ürgüp’e mahalle muhtarlarına gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Koç; ‘Belediye Başkanımıza muhtarlar adına teşekkür ediyorum. Yapılan işleri her zaman bizimle birlikte gezerek, anlatmakta, bilgilendirmekte ve projelerini bizimle paylaşmaktadır.

Bizler, belediyenin yürüyen ayağı, tutan eli, gören gözüyüz. Mahallelerin konuşan sesi ve habercisiyiz. Şuanda almış olduğumuz bu görüntüler, bu yapılan iş ve icraatlar bizler tarafından halkımızla paylaşılmaktadır. Bizlere gösterilen ilgi alakadan dolayı ve gönül bağında bariyerler olmadığından dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

İncelemelerin ardından, mahalle muhtarlarına çay ve poğaça ikram edildi. Başkan Ürgüp daha sonra Mahalle Muhtarları ile birlikte Kurt Deresi Parkı’na geçerek, parktaki çalışmaları yerinde inceledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER