Gündem

?Elimizi Taşın Altına Koyacağız?

?Elimizi Taşın Altına Koyacağız?

?Elimizi Taşın Altına Koyacağız?
27-11-2013 23:44


İRFAN ÖZŞEKER

AK Parti’de Sivas İl Başkanlığı görevine Atanan Av. Ziya Şahin, parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya AK Parti 2. Başkanı Erdal Karaca, Merkez İlçe Başkanı İsmail Çapraz, Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk, Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman ve partililer katıldı.

Toplantı öncesi bir konuşma yapan AK Parti 2. başkanı Erdal Karaca yeni başkan Ziya Şahin’e yeni görevinde başarılar dileyerek tüm teşkilat olarak arkasında olduklarını ve her türlü maddi manevi göreve hazır olduklarını söyledi.

Karaca ‘Partimizin yeni bir sürece girdiğini ve yeni bir il başkanıyla kan değişikliğine giderek Burhanettin Başkanımızın belediye başkanlığı aday adaylığı için istifasından dolayı yeni bir il başkanına ihtiyaç hâsıl olduğundan bununla ilgili çalışmalar tamamlandı, süreç bitti. Yeni il başkanlığı görevini genel merkezimiz Av. Ziya Şahin’e tebliğ etti. Kendisine gerçekten seçim süreci olması hasebiyle de zor bir görev üstlendiğinin farkında ve bizler ona şunu ifade edelim; tüm teşkilatlar olarak, mevcut yapısıyla her zaman yanında olacağız. Üzerimize ne düşüyorsa maddi manevi her türlü göreve hazır olduğumuzu, teşkilatımız partimizin başarısı için her türlü çalışmayı yapacağına şimdiden kendisine bildirir, kendisine çalışmalarında başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun, çünkü kendisi zor bir göreve talip oldu, zor bir süreçten geçiyoruz’ dedi.

ÇALIŞMALARINI ANLADI…

İl Başkanı Av. Ziya Şahin ise konuşmasına kendisini tanıtarak başladı. Bugüne kadar birçok siyasi çalışmanın içerisinde yer aldığını, önemli görevler üstlendiğini belirten Şahin, bugüne kadar yaptığı çalışmaları anlattı.

Şahin, şu ifadeleri kullandı:

‘Sivas’ta serbest avukatlık yaptığını söyleyen Şahin, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Ak Parti’de birçok görevlerinde bulunduğunu söyledi. Şahin konuşmasına şöyle devam etti ‘Türkiye’mizin göz bebeği, Dünyanın gözünün üzerinde olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi Sivas’ta bugün itibari ile mevcut teşkilat yapısı ile beraber il başkanı olarak ta bizimle devam ediyor. Tabi teşkilat mensubu arkadaşlarımız ve Sivaslı hemşerilerimiz bizi yakinen tanıyor. Ancak daha önce kendimi tanıtmak gerekirse 1992 den beri Sivas Merkezde serbest avukatlık yapıyorum, geçmişte Refah Partisi yönetiminde bulundum. Fazilet partisini kurdum ve yapılandırdım, kapatılma sürecini tamamladım. AK Parti İl Başkan Yardımcılığı yaptım. 1999 – 2004 yılları arasında Belediye Meclisinde Başkan yardımcılığı ve çeşitli görevler yaptım. İl Genel Meclisinde 2004 – 2009 yılları arasında Meclis Üyeliği, Genel Meclis Başkanlığı ve komisyon başkanlığı görevinde bulundum. Sivas Baro’sunda mensubu olmakla gurur duyduğum Sivas Baromuzda da denetim kuruluğu üyeliği, genel sekreterlik ve şuanda da Türkiye Barolar Birliği Sivas Delegesi olarak halen görev yapmaktayım. Bunlar tabi belirli resmi görevler. Onun dışında Sivas Hizmet Vakfı halen devam eden Kemalettin İbni Humam Vakfı mütevelli üyelikleri, birçok dernek ve vakıflarda üyelikler devamlı süreçle var oldum ve bundan sonrada var olacaktır’

‘ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ’

Sivas’ta, teslim aldığı bayrağı daha yukarılara taşımanın gayreti içerisinde olacağını belirten Şahin, ‘Sivas’ta taşın altına el koymak gerekiyorsa elimizden geldiği kadar taşın altına elimizi koyacağız’ dedi.

Şahin; ‘Biz Sivas’ın ekmeğiyle suyuyla yetiştik. Sivas’ın soğuğu ile büyümüş bir insanız ve ömrümüzü burada tamamlayacak olduğumu için de Sivas’ta taşın altına el koymak gerekiyorsa elimizden geldiği kadar taşın altına koyacağız. Herhangi bir beklentimiz olmadan bunları yaptık. Bugünde herhangi bir beklentimiz olmadan bu görev tebliğ edildi ve bu görevdeyiz. Ben öncelikle önceki il başkanımız Burhanettin Bey’e ve ondan önceki bütün il başkanlarımıza partimizi bu seviyeye getirdikleri için teşekkür ediyorum. İl başkanları nezdinde de onlarla görev almış ilçe başkanları, kadın kolları, gençlik kolları, belediye başkanları, meclis üyeleri ve bütün yönetimlerine teşekkür ediyorum çünkü bugün geldiğimizde büyük bir yapıda bulduk partimizi.

Zaten geçmişte de AK Parti’de görev yapmış olmakla, her türlü teşkilat yapısını yaşamış görev yapmış olmakla da biliyordum. Ama sistemin seçim sathı mahallinin bu gününde yapının performansının yüksek olması beni mutlu etti. Bunun içinde bu salonda bulunan ve yanımda olan bütün arkadaşlara, burada olamayan, ilçelerinde olan arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Emeklerine sağlık diyorum ve emeklerinin ve başarılarının devamını diliyorum, bundan sonra gayretlerinin daha da artacağını umuyorum’ şeklinde konuştu.

TEBLİĞ İLE GÖREVE BAŞLADIK

Boşalan il başkanlığının ardından göreve getirilen Av Ziya Şahin başkanlık için tebliğ aldıktan hemen sonra göreve başladıklarını söyledi.

Şahin ‘Partimizin tüzüğü gereği il başkanımızın belediye başkan aday adayı olmak için ayrıldığında yeni bir il başkanı belirleme süreci yaşanıyor bunu için müracaatlar alınıyor, prosedürler tamamlanıyor. Bu süreçte ben bu yüke varım diyen bütün arkadaşlarımıza ben çok teşekkür ediyorum onların hepsinin de emeğine sağlık. Cesaretlerini takdir ediyorum ve genel merkezimizin davet ettiği, etmediği ancak ben bu işe varım diyen arkadaşlarımız gerçekten büyük bir cesaret göstermişlerdir. Böyle yoğun bir dönemde performansı ben gösteririm demişlerdir buda takdire şayandır. 7 arkadaşı genel merkezimiz davet etti hepside birbirinden layıktı bu göreve herkes birbirinden başarılı yapar vaziyetteydi genel merkezimiz herkesin tabi kendine göre özellikleri var bu süreçte bizim özelliklerimizi belki daha uygun gördü ve görevi bize tebliğ etti. Dolayısıyla başka zamanlarda başka arkadaşlarımızda görev alabilirler. Yetkimiz dün tebliğ edildi. Yetkimiz tebliğ edildikten sonra da biran önce Sivas’ta işe koyulmamız gerekir oldu çünkü partimiz gerçekten hem Türkiye’de hem Sivas’ta beklentileri yüksek tutan bir parti. Önemli hizmetler yapmış, yapmakta olan yapacak olan ve çok önemli hizmetleri olan bir parti. Dolayısıyla Sivas’ta da gerçekten partimizin il başkanının belirlenmesi baya bir gündem maddesiydi. Bu Sivas’ın bize bakışını, önemsemesini gösteriyor. Bizde bu ihtiyaçların farkındayız. Hemen görevi tebliğ alır almaz vazifeye başladık. Genel merkezdeki Sivas’la ilgili çalışmaları, dosyaları aldım. Sivas’la ilgili arkadaşlarımızla, yetkililerle görüştüm daha sonra meclise geçerek sayın bakanımız ve milletvekillerimizle hep beraber bir araya geldik. Birkaç saat birlikte değerlendirmelerde bulunduk ve gerçekten bundan sonra ekip ruhu bakımından da Sivas AK Parti olarak çok önemli bir aşamadayız. Bunu da geliştirerek devam edeceğiz. Bunu hem Türkiye için önemsiyoruz çünkü Sivas’tan bakanımız var Türkiye’yi ilgilendiriyor ve Sivas için yaşadığımız vilayet için önemsiyoruz. Nerde bir birliktelik var dayanışma var orda başarı olur. Nerde hainlik var orda başarı olmaz bunun bilincindeyiz’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER