Gündem

Emniyet Kemeri Seferberliği

Emniyet Kemeri Seferberliği

Emniyet Kemeri Seferberliği
13-03-2014 17:15


Her gün emniyet kemeri konusunda uyarı uygulaması yapan trafik ekipleri, araçlara da bilgi notu bırakarak çalışmalarını sürdürüyor.

RUHİ DEMİR

Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü,  kentte emniyet kemeri takma bilinci oluşturmak için başlattığı çalışmaları sürdürüyor.

Bu kapsamda her gün birçok noktada emniyet kemeri uygulaması yapan trafik ekipleri, sürücü ve yolcuları emniyet kemerlerini takmaları konusunda uyarıyor. Ekipler ayrıca park halindeki araçların camlarına üzerinde ‘Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre; emniyet kemeri kullanımı kazalarda ölümleri yüzde 45, yaralanmaları ise yüzde 50 oranında azaltmaktadır. Kendiniz ve sevdikleriniz için lütfen emniyet kemerinizi takınız. Sivas İl Emniyet Müdürlüğü’ ifadelerinin yer aldığı bilgi notu bırakıyor. Yaklaşık 10 bin bilgi notunu uygulama kapsamında otomobillerin camına bırakmayı hedefleyen ekipler, yaptıkları uyarı uygulamalarıyla da vatandaşlarda emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyor.

UYARIDAN SONRA

CEZA UYGULANACAK…

Yaklaşık 1 haftadır emniyet keremi konusunda uyarı uygulaması yapan trafik ekipleri. Bu uygulamaları yaklaşık 1 ay sürdürmeyi planlıyor. Ekipler uygulamalarda durdurdukları araçların sürücü ve yolcularının emniyet kemeri takıp takmadıklarını kontrol ediyor. Emniyet kemeri takan sürücü ve yolculara teşekkür eden ekipler, emniyet kemeri takmayan sürücü ve yolcuları da uyarıyor. Ekipler ayrıca durdurulan araçların plakaları, sürücü isimleri ve emniyet kemeri takıp takmadıkları gibi bilgileri kayıt altına alıyor.

Trafik ekipleri, uyarı uygulamalarının ardından, emniyet kemeri denetimlerini sıkı bir şekilde gerçekleştirmeye devam edecek. Ancak bu kez yapılan uygulamalarda emniyet kemeri takmayanlara cezai işlem uygulanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER