Yaşam

ÇEDAŞ´tan WWF´nin Etkinliğine Destek

ÇEDAŞ´tan WWF´nin Etkinliğine Destek

ÇEDAŞ´tan WWF´nin Etkinliğine Destek
10-04-2019 07:00


FATİH TABUR

Sivas, Tokat ve Yozgat´ta 980 bin aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), küresel iklim değişikliğiyle ilgili farkındalık oluşturmak adına bu yıl da ?Dünya Saati´ne destek verdi.

ÇEDAŞ; Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı´nın (WWF) 2007 yılından bu yana düzenlediği, dünyanın en büyük çevre etkinliği olarak kabul edilen Dünya Saati uygulaması çerçevesinde  Cumartesi günü 20.30-21.30 saatleri arasında 51 binasında ışıklarını bir saatliğine söndürdü.

WWF´in, iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması için dünya kamuoyuna çağrıda bulunmak amacıyla yürütmekte olduğu bir küresel etkinlik olan ?Dünya Saati´  doğadaki kaybı tersine çevirmek için insan-doğa ilişkisinde yeni bir sayfa açmayı amaçlıyor.

2019 teması ?doğa ve insan için yeni bir başlangıç? olarak belirlenen etkinlik kapsamında geçen yıl, 135 ülke ve bölgeden 3 binden fazla kurum ışıklarını söndürdü. İstanbul´dan Yeni Zelanda´ya, Paris´ten Paraguay´a 7 kıtadan 2 milyar birey, kuruluş ve işyeri, iklim değişikliğine dikkat çeken bu etkinliğe katılım sağladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER