Gündem

Atatürk Sivas´ta

Atatürk Sivas´ta

Atatürk Sivas´ta
02-09-2013 20:23

KEMAL ÇAĞLAYAN

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 2 Eylül 1919'da Erzurum'dan Sivas'a gelirken halk tarafından karşılanması her yıl olduğu gibi bu yıl da temsili olarak canlandırıldı.

4 Eylül Sivas Kongresi’nin 94. Yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Sivas Valiliği tarafından organize edilen temsili karşılama programı Karaağaç Köprüsü mevkiindeki AKSU Parkı önünde başladı. Temsili karşılama da Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'dan Sivas'a gelirken bindiği tarihi otomobile, dönemi temsil eden askerlerde eşlik etti. 

Vali Vekili Salih Ayhan, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, CHP Sivas Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Malik Ecder Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Belediye Başkan Vekili Yılmaz Uysal, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ve il protokolü tarafından karşılanan temsili heyet, Atatürk Caddesi üzerinden halkı selamlayarak kent meydanına geçiş yaptı.

Atatürk'ü canlandıran tiyatro sanatçısı Orhun Gülşen, geçiş sırasında yol cadde üzerinde toplanan ve binalardan sevgi gösterilerinde bulunan halkı selamladı. Temsili canlandırma yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’ndaki 4 Eylül Sivas Kongresi'nin yapıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde sona erdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER