Gündem

TIR´lar Yola Dizildi

TIR´lar Yola Dizildi

TIR´lar Yola Dizildi
23-02-2014 16:15


MUSTAFA IŞIK

Sivas`taki bazı sivil toplum örgütlerince Suriyeli sığınmacılar için toplanan 78 ton gıda malzemesinin yüklü olduğu 3 tır Hatay ve Kilis`e gitmek üzere yola çıktı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sivas Gönüllüsü Özcan Duman, tırlar yola çıkmadan önce Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Suriye`ye 3 yıldır aralıklarla yardım malzemesi yaptıklarını vurguladı.

?78 TON GIDA MALZEMESİ GÖNDERİYORUZ?

İnsani Yardım Vakfı Sivas Gönüllüsü Özcan Duman, 3 tır 78 ton gıda malzemesi gönderdiklerini dile getirerek şunları söyledi; ?Hepimiz bugün ?Suriye´ye Yardım Konvoyu? adı altında düzenlemiş olduğumuz ve 3 yıldan beri devam eden yardım konvoyumuzun bugün ki ayağını gerçekleştiriyoruz. Bugünde İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri ve Sivas´taki sivil toplum örgütlerinin desteğiyle 3 tır toplam 78 ton gıda malzemesini inşallah yola çıkartıyoruz. Bu tırlarımızdan bir tanesi Hatay Reyhanlı da mülteci kamplarına gidecek. Diğerleri ise Kilise gidecek. Kilitsen mülteci kamplarına dağıtılacak? dedi.

?ŞUANA KADAR 2200 TANE TIR YARDIM GÖTÜRDÜ?

Bu zamana kadar 2200 tane Suriye´ye yardım tırı gittiğini vurgulayan Özcan Duman; ?Biliyorsunuz 3 yılı aşkın süredir Suriye´de kriz yaşanmakta. Bunun boyutları çok ileri bir aşamaya gelmiş durumda. Rakamlarla tarif edilebilecek boyutları aşmış durumda. Tüm Dünya´da olduğu gibi özellikle ülkemizde bu konuya hemşerilerimiz büyük ölçüde ilgi ve alaka gösterdiler ve sürekli yardım tırlarıyla ihtiyaç malzemeleri gönderdiler. Şuana kadar İHH İnsan Yardım Vakfı olarak 2200 tane tır Suriye´ye yardım götürmek için gitti. İnşallah bugünde aynı anda, aynı saatte Türkiye´nin belli bölgelerinden 200 tane tırımız yola çıkıyor. Bizde burada sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla 3 tırı doldurduk. İlgi ve alakasını esirgemeyen ve yardımlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyoruz.?

Gıda malzemesi yüklü olan tırlar yapılan duaların ardından yola çıktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER