Gündem

Eğitim Başladı

Eğitim Başladı

Eğitim Başladı
12-05-2014 17:39


ERSAN ARSLAN

Sağlık Bakanlığı'nca Sivas’ta düzenlenen bölgesel ‘Acil Obstetrik Bakım Eğitimi’ başladı.

Buruciye Otel’de gerçekleştirilen eğitim programına Sivas, Kayseri, Tokat, Niğde, Yozgat ve Kırşehir illerinden gelen ebe ve hemşire kursiyerler katıldı.

Eğitim programı açılışına Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanı Uzm Dr. Sema Sanisoğlu, Halk Sağlığı İl Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam, İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İbrahim Ethem Özsoy ve sağlık kurumlarının yöneticileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, Sivas tanıtım filmi gösterime sunuldu. Daha sonra bir konuşma yapan Halk Sağlığı İl Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam; Sivas’taki eğitimlerin 2 gün süreceğini söyledi.

Eğitim programı ile katılımcıların gebelik öncesinde, sırasında ve sonrası yaşanan komplikasyonlarla ilgili bilgilerini tazeleyeceğini belirten Sağlam, şu ifadeleri kullandı:

‘Dünyanın en güzel, en değerli bağlarından bir tanesi olan anne ve çocuk ilişkisini koparmak, onları birbirinden ayırmak hangi vicdana, hangi akla, mantığa sığabilir. İşte sizler ve bizler bunun için buradayız. Bu konuda ki bilgi ve becerilerimizi artırmak, kendimizi geliştirmek ve o anne ve çocukları birbirinden ayırmamak için buradayız. ‘Acil Obstetrik Bakım’  deyince neler akla geldiğini hepiniz biliyorsunuz. Gebeliğin başlangıcından, doğumun olduğu günden 42. Güne kadar meydana gelen ve hayatı tehdit eden her türlü komplikasyon ve tıbbi durumu biz bu kapsamda ele alıyoruz. Sadece ebeler değil tabi ki, bu konuda sorumluluk alan doktor, aile sağlığı elemanı, hemşiresi, bakanlıktaki memuru da bu işin içerisinde. Hepimizin bu konuda vicdani bir sorumluluğu var. 2 gün boyunca bu konudaki bilgilerimizi tazeleyeceğiz ve üzerine yeni bilgiler ekleyeceğiz.’

SANİSOĞLU EĞİTİM VERDİ…

Sağlam’ın konuşmasının ardından Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanı Uzm Dr. Sema Sanisoğlu, doğum öncesinde, sırasında ve sonrasında oluşabilecek komplikasyonlarla ilgili eğitim verdi. Ebeler, aile hekimleri ve doktorların çok  önemli bir görevi üstlendiklerini belirten Sanisoğlu, anne ve bebeğin sağlığı için çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Sanisoğlu, ‘Türk kadınında yüzde 15’in acil obstetrik durumlar meydana geliyor. Onun için biz her an dikkatli olmalıyız. Mesleğimiz çok önemli. Biz de bakanlık olarak veya ülkenin geleceği olarak sizlere muhtacız’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER