Gündem

Rekor Kırdı

Rekor Kırdı

Rekor Kırdı
16-12-2013 16:59


OĞUZHAN SARZEP / ÖZEL HABER

Düğün Dernek tüm rekorları alt üst etti. Vizyona girdiği günden itibaren kapalı gişe oynayan film büyük ilgi gördü.

Film ile ilgili olarak Klas Sinemaları yöneticisi Sabri Kılıçaslan gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Kent merkezinde faaliyet gösteren Klas Sinemaları yönetici Sabri Kılıçaslan, 6 Aralık 2013’te vizyona giren Düğün Dernek filmi için, Sivas’ta rekor kırıldığını söyledi.

Düğün Dernek filminin Sivas için güzel bir reklam olduğunu da belirten Kılıçaslan, ‘Sivas adına güzel bir olay bu. Sivas filmine sahip çıkmıştır’ dedi.

‘SİNEMA OLARAK REKOR KIRDIK’

Sabri Kılıçaslan, Düğün Dernek filmi için haftalar önce bilet almak isteyenler olduğunu vurgulayarak, Sivas’ta da ilk defa bir galanın düzenlenmesi için şunları söyledi; ‘BKM’den gelen arkadaşlar Tarkan’ın konserinde bile bu kadar zorlanmadık, izdiham yaşanmadı, bu kadar ilgi görmedik dedi. Yani gerçekten sinemanın kapasitesi doğrultusunda alabildiğimiz kadar aldık ama bir o kadar da dışarıda insanlar bekliyordu. Haftalar öncesinden bilet almak isteyenler, galaya katılmak isteyenler. O kadar çok insan vardı ki hepsini açıkçacı karşılayamadık. Ama Sivas adına güzel bir olay bu. Yani Sivas filmine sahip çıkmıştır. Sivas için de güzel bir reklam oldu. Hatta film vizyona gireli 10 gün olmasına rağmen, Fetih 1453 filminin rekorunu Sivas’ta geçmiş bulunmaktayız. Türkiye genelinde ne olur bilmiyorum ama Sivas olarak sinema rekorunu kırmış bulunmaktayız. Film olarak’ dedi.

‘DÜĞÜN DERNEK DİĞER FİLMLERİ GÖLGEDE BIRAKTI’

Düğün Dernek filminin diğer filmleri gölgede bıraktığını söyleyen Yönetici Sabri Kılıçaslan; ‘Klas sinemasında ortalama 20 binlere yaklaştık. Diğer sinemayı da ele alırsak Sivas geneli 30 bini görmüştür. İyi bir rakam ve bu böyle yılbaşına kadar da devam edecek gibi görünüyor. Şuan vizyonda Hobbit filmi olmasına rağmen Düğün Dernek filmi şuanda silip süpürüyor açıkçası. Yani Hobbit’i geçti şuanda. Hobbit gölgede kaldı. Şuan hangi film gelirse gelsin gölgede kalır’ ifadelerini kullandı.

‘SİVAS’TA İZLENME ORANI TÜRKİYE ORTALAMASININ ÇOK ÜSTÜNDE’

Sivas’ın filmi izleme oranının Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğunu ifade eden Kılıçaslan şunları söyledi; ‘Sivas’ın açıkçası izlenme oranı Türkiye ortalamasının çok üstünde, şehir olaraktan çok üstünde. Genelde % 20’leri, % 30’ları bulur. Sivas’ta nüfus 350 bin ise yaklaşık 350 bin bir senede izleyicisi bulunmakta. Buda gösteriyor ki halkın % 100’ünün nüfus sayısına göre sinemaya gittiğini gösterir. Bunun yanında üniversite öğrencilerinin de büyük bir katkısı var. Lise öğrenci kesiminin büyük bir katkısı var. Sivas’ın halkı da bu filme ilgi gösterdi. Ve her geçen gün artarak gidiyor. Ben 1 sene önce buradaydım, 1 sene önceki rakamlarla bu seneki rakamlar arasında uçurum var açıkçası. Çünkü birkaç sene önce daha az yerli halk gelmekteydi. Şuanda yerli halk % 80’e çıkmış durumda. Buda büyük bir rakam.’

‘SİVAS FİLMİNE SAHİP ÇIKMIŞTIR’

Sivas’ta çekilen Düğün Dernek filminin, Sivaslının filme sahip çıktığını sözlerine ekleyen Klas Sinemaları yöneticisi Sabri Kılıçaslan şöyle devam etti; ‘Düğün dernek filminin Sivas’ta çekilmesinin muhakkak etkisi vardır. Ama Türkiye genelinde de büyük bir ilginin olması bu filmin kaliteli bir film olduğunu gösterir. Sadece Sivas’ta çekilmesiyle karşılaştırmayalım. Tabii ki Sivas filmine sahip çıkmıştır. Bu film aynı tempoyla devam ediyor. Hatta yükselerek devam ediyor. Buda gösteriyor ki bu filmin kaliteli bir film olduğunu. Oyuncuların iyi bir oyuncu, iyi bir yapım, iyi bir kurgu, güzel bir film’ dedi.

Sabri Kılıçaslan sözlerini şu şekilde tamamladı; ‘Bizde bütün çalışanlar olarak, personel olarak gerçekten gece gündüz buradayız. Yani insanların talepleri doğrultusunda elimizden geldiği kadar akşam geç saatlere kadar seanslar koyup 1’lerde, 2’ler personelimiz eve gidiyor. Kaldı ki sabah 8’de gelip aynı tempoyla devam ediyoruz. Şuanda burada çalışan 15 kişi varsa 15’i de yaklaşık burada 15 gündür izin yapmıyor.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER