Gündem

?Şansımı İyi Değerlendirdim?

?Şansımı İyi Değerlendirdim?

?Şansımı İyi Değerlendirdim?
08-11-2013 16:13


SPOR SERVİSİ

Ziraat Türkiye Kupası'nda forma giydiği iki maçta 3 kez fileleri havalandıran, ligde ise 45 dakika şans bulduğu Gaziantespor maçında 2 gol atarak galibiyette pay sahibi olan Sivasspor'un orta saha oyuncusu Hakan Arslan, ilk 11'in değişmez oyuncusu olmayı hedeflediğini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda forma giydiği Bucak Belediye Oğuzhanspor maçında 2, Ankaragücü maçında ise 1 gol atarak teknik direktör Roberto Carlos'un dikkatini çeken Hakan Arslan, ligin 10. haftasında ikinci 45 dakikada görev aldığı Gaziantepspor maçında da 2 kez gol sevinci yaşadı. Arslan, ligde daha önce Eskişehirspor, Gençlerbirliği ve Kayseri Erciyesspor'un 89. dakikalarında oyuna girmişti.

Hakan Arslan yaptığı açıklamada, Gaziantepspor maçında Nijeryalı forvet John Utaka'nın sakatlığı sonrası oyuna girdiğini belirterek, 'Sonradan oyuna girmek futbolcular için zor bir durumdur. Ligde, daha önce kısa süreler oyunda kaldım ama bu maçta 45. dakikada oyuna girdim. Benim için de çok heyecan verici bir durumdu. Oyuna girdikten sonra 2 güzel gol atarak takımıma katkı sağladım. Hem kendi adıma hem de takımım adına maçtan güzel bir sonuçla ayrıldık' diye konuştu.

Geçen sezon devre arasında Sivasspor'a geldikten sonra kısa sürede takıma adapte olduğunu ve ilk 11'de şans bulduğunu anımsatan Arslan, bu yıl ise ligde çok az forma şansı bulduğunu belirtti.

-'HER FUTBOLCU OYNAMAK İSTER'

Çalışmayı hiçbir zaman bırakmadığını, forma şansının kendisine de geleceğinden emin olduğunu dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

'Kupa maçları özellikle ligde oynamayan futbolcular açısından önemli. Bu bilinçle ve işi çok ciddiye alarak maçlara hazırlanıyorum. Oynadığım 2 kupa maçında da iyi performans sergilediğimi düşünüyorum. Nitekim teknik direktörümüz Roberto Carlos'un gözüne girip, Gaziantepspor maçında devre arasında beni oyuna almasını sağladım. Sivasspor'a geldiğim günden beri ilk 11'de oynamak istiyorum. Sonuçta her futbolcu oynamak ister. Sistem ve taktik açısından da yedek kaldığımız dönemler oluyor. Süre verildiğinde bunu iyi değerlendirmeyi düşündüm. Büyük-küçük maç ayrımı hiçbir zaman yapmadım. Ziraat Türkiye Kupası'nda Ankaragücü maçını da iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Bu maçları iyi geçirmem ligde de süre almamı sağlıyor. Oynadığım maçlarda da yine takımıma katkı sağladım. İlk 11'in değişmez oyuncusu olmak istiyorum.'

Sezon başında Carlos ile görüştüğünü aktaran Arslan, Carlos'un kendisine ligde ve kupada çok maç olduğunu, şans bulacağını ve kendisini başka bir yere göndermeyi düşünmediğini söylediğini anlattı.

Hakan Arslan, o günden sonra farklı bir psikolojiye büründüğünü dile getirerek, 'Ligde ya da kupada illa ki forma şansı gelecek. Bu bilinçle hazırlandım. Her zaman kendimi hazır tuttum. Nitekim şans geldi ve bu şansı da iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. İnşallah, bundan sonrası için hayırlı olur' dedi.

Defansif orta saha oyuncusu olmasına rağmen sürekli golü düşündüğünü vurgulayan Arslan, Carlos'u mahçup etmediğini için mutlu olduğunu söyledi.

Arslan, her maça galibiyet parolasıyla hazırlandıklarını belirterek, şöyle devam etti:

'Hocamız bu bilinci bizlere yerleştirdi. Tamamen galibiyete odaklanıyoruz. Önceden olsa 'deplasmana gidiyoruz, 1 puan iyidir' düşüncesine giriyorduk. Artık her deplasmanda galibiyeti düşünüyoruz. Galibiyetler takımda psikolojik olarak farklı hava yaratıyor. Ligde 3. sıradayız. Hedefimiz ligde ilk 4'ün içerisine girmek. Avrupa kupalarını hedefliyoruz. Hocamız Roberto Carlos, Şampiyonlar Ligi'nden bahsediyor. İyi bir hava yakaladık ve inşallah sonunu getiririz.'

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER