Gündem

Oruçluya iftardan sonra hizmet

Oruçluya iftardan sonra hizmet

Oruçluya iftardan sonra hizmet
23-07-2013 18:50


ERSAN ARSLAN

Sivas ADSM Başhekimi Dr. Murat Yüksel, oruç dolayısıyla hastaneye gelmeyen vatandaşların ağız diş sağlığı hizmetlerinden yararlanabilmesi için iftardan sonra da hizmet verdiklerini söyledi. Merkezin acil sağlık hizmetleri için 24 saat açık olduğunu belirten Yüksel, Ramazan dolayısıyla iftardan sonraki hizmetler için personel sayısını artırdıklarını söyledi.

Başhekim Yüksel, Ramazan ayında dişlerin gerekli hijyen sağlanmaz ise daha hızlı çürüdüğünü belirterek, vatandaşları hijyen kurallarına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

16.00’DAN 24.00’A KADAR

3 POLİKLİNİKLE HİZMET

Merkezde gündüz normal hizmetlerin verildiğinin altını çizen ADSM Başhekimi Dr. Murat Yüksel, Ramazan’a özel çalışma sistemi ile ilgili bilgi verdi.

Yüksel; ‘Ağız Diş Sağlığı Merkezi olarak Ramazan’da da 24 saat hizmetini gerçekleştirmekteyiz. Akşam saat: 16.00’dan 24.00’a kadar 3 hekim poliklinik hizmeti veriyor, 01.00’dan sabah 08.00’a kadar yine hizmet veriyoruz. Akşam saatlerindeki hasta sayımız ortalama 100 civarında. Bayrama yakın dönemlerde bu sayı artmakta. Ramazan ayı içerisinde bulunmamız dolayısıyla oruç tutan vatandaşlarımız iftardan önce hastaneye gelmiyor. İftardan sonra merkezimize gelen vatandaşlarımız da normal mesai saatlerinde gerçekleştirilen hizmetlerin hepsinden faydalanabiliyor. Şuanda iftardan sonra 3 ünite ile hizmet verebiliyoruz ama 6 ünite hazır olarak bekliyor. Yani hasta sayısına göre bu sayıyı artırıyoruz. Hastamız şuanda ortalama 100 civarında hasta sayısı örneğin 200’e çıktığında 6 üniteye geçilir. Veya 150’ye geldiğinde 5 üniteye geçilir. Hazır olarak biz bekliyoruz.

Oruç tutmayan, rahatsız olan hastalarımız veya acil problemi olan hastalarımıza yönelik gündüz yine hizmetimizi gerçekleştiriyoruz. Akşam da oruç tutan hastalarımızla ilgili tüm tedavi ve işlemlerimiz, acil müdahalelerimiz gerçekleştirilmekte’ ifadelerini kullandı.

HİJYENE DİKKAT…

Ramazan ayında ağız hijyenine çok fazla dikkat edilmediğini belirten ADSM Başhekimi Murat Yüksel, Anadolu’da yemekten sonra tatlı tüketiminin yaygın olduğunu, gerekli hijyen sağlanmaz ise bu gibi etkenlerin çürümeleri hızlandırdığını söyledi.

Yüksel; ‘Ramazan’da en çok problem yaşadığımız şey ağız kokusudur. Bunun birinci nedeni, ağzın kuru kalması, ikinci nedeni iftardan sonra dişlerin fırçalanmaması ve üçüncü nedeni de Anadolu insanında yemekten sonra tatlı kültürünün olması, şekerli gıdaların tüketilmesi. Anadolu kültüründe akşam çay sefalarının, hasbıhal ortamlarının kurulması bunlara etkendir. Diş çürümesi biraz daha geçmişe nazaran hızlı oluyor. Hastalarımız mümkün olduğunca ağız bakımlarına, hijyenlerine dikkat ederlerse bunun önüne geçmiş oluyoruz. Problem olan hastalarımızla ilgili her türlü çözüm ortamımız ve şartlarımız mevcut şuanda’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER