Gündem

Proje Eğitimi Verildi

Proje Eğitimi Verildi

Proje Eğitimi Verildi
27-02-2014 22:30


MUSTAFA IŞIK

Türkiye’de 2004 yılından beri yürütülen AB Merkezli hibe programlarına aracılık eden Türkiye Ulusal Ajansı, Sivas’ta 2014 yılı proje başvuruları ile ilgili eğitim programı düzenledi.

Programda gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan ve 2008 yılında faaliyete sokulan Avrupa Bilgi Ağı, ‘eurodesk’ hakkında da bilgi verildi.

Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen eğitim programına en büyük ilgiyi eğitimciler gösterdi. Programa İl merkezi ve ilçelerdeki eğitim kurumlarını temsilen çok sayıda öğretmenin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Programda Ankara’dan katılan Türkiye Ulusal Ajansı Uzmanı Abdullah Şahin, Ulusal Ajans Uzman Yardımcısı Yunus Duman ve eğitmen Onur Çiftçi, başvuruda bulunulacak projeler, başvuru şartları ve şekilleri, değişen uygulamalar gibi birçok konuda katılımcıları bilgilendirdi.

Eğitim programı hakkında bilgi veren Türkiye Ulusal Ajansı eğitmeni Onur Çiftçi, Sivas’ta bir günlük bir eğitim programı düzenlediklerini ancak, uzun süreli eğitim programlarının da gerçekleştirileceğini söyledi.

Çiftçi, ‘hedef kitle olarak herkesin bu tür fırsatlarla Avrupa ile tüm dünya ile ortak faaliyetler yürütüp tüm eğitim yaklaşımlarına ve aslında biraz da istihdam alanına katkı sağlayacak projeler yürütmesi için destek veriyoruz.

Bu bilgilendirme toplantımız bir günlük bir program. Bu diğer illerde de devam ediyor ve Sivas’ta 37. Bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdik. Uzun süreli eğitim programları da gerçekleştirilecek.

Burada hedef kitle olarak hiçbir ayrım yok. Bu kapsamda bir kamu kurumu da başvuru yapabilir, bir okul da başvuru yapıp hibe alabilir. Dört kişilik bir gençlik gurubu da hiçbir tüzel yapısı olmadan da başvuru yapabilir. Bunun dışında gençlik çalışanları, özel işletmeler ve şirketler de başvuru yapıp hibeler alabilir.

Bizim proje olarak tanımladığımız, başlanma ve bitiş süresi olan, belirli bir hedefe, ihtiyaca yönelik olarak gerçekleştirilen planlı bir süreçtir. Proje faaliyeti, öğrenme odaklı da olabilir, farklı ortaklıklar, stratejiler üzerine de olabilir.’

‘SİVASTA İKİ ADET

EURODESK NOKTASI VAR’

Sivas’ta proje üreterek bu imkânlardan faydalanmak isteyenler için bilgi alabilecekleri iki adet eurodesk noktası olduğunu belirten Çiftçi, kentte en çok eğitim ile ilgili proje başvurusu yapıldığını söyledi.

Çiftçi şu ifadeleri kullandı:

‘Ulusal Ajans aracılığı ile yürütülen eurodesk temas noktaları var. Birçok ilde bir temas noktası varken Sivas’ta iki temas noktası var. Sivas’ta yürütülen faaliyetler de çok güzel. Başarılı ve güzel projelerin yürütüldüğü bir ilimiz. Tabi ki nüfus, ilgi ve ihtiyaçlara göre proje ve dâhil olan kişi sayısı değişebiliyor.

Sivas’ta en fazla okul eğitimi ile ilgili çok fazla başvuru yapılıyor. Yine mesleki eğitim var, gençlik çok fazla ilgi gösteriyor ve aslında diğer ulusal ajanslar sıralamasında ilk 3 ve 4’e girdiğimiz bir başlık. Aslında Türkiye genel olarak bu hibe programları ve proje yararlanıcısı olarak ciddi başarılar sağlamış, Avrupa ödülleri almış bir ülke. O yüzden yürütülen çalışmalarda projelerin kalitesi ve daha etkin olması üzerine başvuru yapıyoruz.

Türkiye Ulusal Ajansı aracılığı ile yürütülecek tüm projelerin online olarak Turna sisteminden yüklenmesi gerekiyor. Ama onun dışında hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı, üye olma zorunluluğu yok.  Yapacağınız çalışma ile ilgili hizmet eden bir kurumun üyesi olmanız ya da o faaliyetlere dâhil olmanız yeterli.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER