Gündem

İlk Kar Düştü

İlk Kar Düştü

İlk Kar Düştü
04-10-2013 17:10


Dün, sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı ile birlikte Yıldız Dağı beyaz örtüye büründü. Bölgedeki kar kalınlığı 20 cm’ye yaklaştı.

KEMAL ÇAĞLAYAN

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının destek verdiği, İl Özel İdaresi’nin ise çalışmalarını yürüttüğü Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ne yılın ilk karı yağdı.

Türkiye’de kış turizminin önemli tesisleri olan Uludağ ve Palandöken gibi birçok kayak merkezinde kar yağışı görülürken, Sivas ve bölgenin kış turizmini canlandıracak olan Yıldız Dağı da yılın ilk karı ile tanıştı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı bölgede sevinçle karşılandı.

ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDİ

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, yoğun kar yağışına rağmen Yıldız Dağı’ndaki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

İstasyon kurulum çalışmalarının tamamlandığını belirten Ayhan, 2014 yılı Ocak ayı itibariyle Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin faaliyete geçeceğini söyledi.

Ayhan; ‘Yakupoğlan Beldesi’ndeki Yıldız Dağı’nda, çalışmalar yoğun bir tempoyla devam etmekte ve bu çalışmalar kar yağışına rağmen bölgeye tırlarla sevkiyatı yapılan mekanik tesislerin montajlarının yapımı ile daha da hız kazanmaktadır. Bölgede gelinen süreçte istasyon kurulumu çalışmaları tamamlanırken, makaraların kurulması ve İl Özel İdaresi’nce yapılacak olan günübirlik tesislerin tamamlanmasıyla 2014 yılı Ocak ayı itibariyle Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi faaliyete geçecek. Karın erken yağması Yıldız Dağı’na yapılan yatırımların yerinde olması açısından büyük önem ifade etmektedir. Yapılacak çalışmaların tamamlanması ile bir sonraki kış mevsimi Sivas halkı için zorlukları değil, sporu ve tatili çağrıştıracak’ dedi.

EĞRİÇİMEN YAYLASI’NA YILIN İLK KARI YAĞDI

Koyulhisar ilçesine 17 kilometre uzaklıktaki, çam ormanları ile çevrelenen kış turizminin yeni isimlerinden biri olmaya aday olan Eğriçimen Yaylası’na yılın ilk karı yağdı. 

Genellikle Kasım ayının ortalarında kar yağışı alan yayla bu yıl yurt genelinde etkili olan soğuk hava akımı ile kar ile bir ay önce karşılaştı.  Kar yağışının etkili olduğu yayla beyaz örtüye büründü.  Erken yağan karı fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar eşsiz manzarayı izlemek için yaylaya akın etti.

Eğriçimen yaylasına bekçilik yapan Koyulhisar Belediyesi Personeli Aziz Yusuf Dündar, ‘Yayla halkı kar sebebi ile göç etmeye başladılar. Kar normalde kasım ayını ortalarında yağardı ama bu yıl Ekim ayının ilk haftası ilk kar yağdı. Artık vatandaşlar manzarayı izlemek için buraya gelecekler’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER