Gündem

Divriği´de Mutlu Son

Divriği´de Mutlu Son

Divriği´de Mutlu Son
01-11-2013 18:11


Divriği’de, AK Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan’ın girişimleri ile elektrik abonesinin yüzde 60’ına denk gelen 2 bin 900 abone bedeli, belirlenen banka hesabına yatırılırken Gemerek, Gürün, Kangal ve Zara ilçeleri ek süre talebinde bulundu. Sivas İl Özel İdaresi, ek süre taleplerini Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na iletti.

OĞUZHAN SARZEP

Divriği’de doğal gaz sevinci yaşanıyor. AK Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan’ın girişimleri ile doğal gaz bağlantısı yapılması kesinleşen ilçeler arasında yerini alan Divriği’de yüzler gülüyor. Memecan Divriği’de Erdemir Maden İşletmeleri aracılığı ile çözüm üretirken, bu girişimin diğer ilçeler için de örnek teşkil etmesi, Gemerek, Gürün, Kangal ve Zara için iş adamlarının ya da belediyelerin devreye girmesi bekleniyor.

Bakanlar Kurulu’nun 22.02.2013 tarihli ve 2013/4347 sayılı kararnamesi ile ülke genelinde merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere Botaş tarafından doğalgaz bağlantısı yapılması için belirlenen süre sona erdi.

Nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere, en az elektrik abonelerinin yüzde 60’ı oranında doğal gaz aboneliği yapılması şartı getirilmişti. 28 Ekim tarihinde abonelik başvuruları için belirlenen süre sona erdi. Sivas’ta, bu kapsama giren Divriği, Gemerek, Gürün, Kangal ve Zara ilçelerinden sadece Divriği belirlenen süre içerisinde 2 bin 900 abone bedelini İl Özel İdaresi hesabına yatırarak doğal gaz bağlantısı yapılması için gereken şartı yerine getirdi. Gemerek, Gürün, Kangal ve Zara ilçelerinde istenilen abone sayısına ulaşılamazken, ek süre talep edildi. Sivas İl Özel İdaresi ilçelerin talepleri doğrultusunda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na 3 aylık ek süre tanınması konusunda yazılı talepte bulundu. Önümüzdeki günlerde talebe ilişkin, cevabın İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne ulaşması bekleniyor.

DİVRİĞİ İÇİN MEMECAN

DEVREYE GİRDİ…

Belirlenen sürenin dolmasına sayılı günler kala Divriği’de abonelik müracaatında bulunan kişi sayısı yaklaşık bin 400’e ulaşmıştı. İstenilen şartın yerine getirilmesi için bin 500 aboneye daha ihtiyaç duyulan ilçede, umutlar tükenirken devreye AK Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan girdi. Memecan’ın Enerji Bakanlığı nezdinde sürdürdüğü çabalar sonucunda Divriği İlçesi’nin doğal gaza kavuşması kesinleşti.  İlçenin doğal gazdan faydalanması için yoğun mesai harcayan Memecan, 2 bin 900 aboneye ulaşmak için geriye kalan bin 500 abone bedelini yaptığı görüşmeler sonucunda Erdemir Maden tarafından yatırılmasını sağladı. Bu hamle ile ilçe adına toplamda 2 bin 900 abonelik güvence bedeli Özel İdare hesabına aktarılmış oldu.

İlçede doğal gaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte hava kirliliğinin de azalacağına dikkat çeken AK Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan ‘ Divriği kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ve Erdemir maden yetkilileri başta olmak üzere bu süreçte bize destek veren herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

‘SÜRE 3 AY UZAYABİLİR’

Sivas İl Özel İdaresi Gemerek, Gürün, Kangal ve Zara’dan gelen ek süre taleplerine ilişkin yazılı başvuruyu Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na yaptı. İlçelerden gelen talepler doğrultusunda istenen 3 aylık ek süre talebini içeren yazının bakanlığa ulaştığı öğrenildi. Bakanlıkta yapılacak değerlendirmelerin ardından, ek süre talebine ilişkin nihai karar verilecek. Bakanlığın ek süre talebine olumlu yaklaştığı ancak süre konusunda net bir durumun söz konusu olmadığı öğrenildi. Bakanlık 3 aylık süre talebini kabul ederse, ilçeler elektrik abone sayısının yüzde 60’ı oranında doğal gaz aboneliği yapabilmek için önemli bir süre kazanmış olacak. Bakanlığın bu önümüzdeki hafta içerisinde ek süre talepleri ile ilgili geri dönüş yapması bekleniyor.

Öte yandan ilçelerde, bakanlığın istenilen sürenin çok çok altında bir süre uzatımı kararı vermesi ihtimali göz önünde bulundurularak, istenilen abone sayısı ve bedelinin temini konusundaki girişimler sürüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER