Eğitim

Sivas Liselilere Yapay Zeka Eğitimi Verilecek

Millî Eğitim Bakanlığının kaynak desteği ile Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde "Yapay Zekâ ve Sanal Gerçeklik Laboratuvarı" açıldı. Sanal gerçeklik teknolojisi ile donatılan laboratuvarda öğrencilere yapay zeka eğitimi verilecek.

Sivas Liselilere Yapay Zeka Eğitimi Verilecek
08-05-2024 11:28
SİVAS

Ayşe KUŞKAYA

Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde "Bilişim Haftası" dolayısıyla program düzenlendi.

Program kapsamında Millî Eğitim Bakanlığının kaynak desteği ile okul bünyesinde oluşturulan Yapay Zekâ ve Sanal Gerçeklik Laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi. Programa Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Baker, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Program, sanal gerçeklik teknolojisi ile donatılan ve öğrencilerin yapay zekâ eğitimi alacağı "Yapay Zekâ ve Sanal Gerçeklik Laboratuvarı"nın açılışı ile başladı. Açılış kurdelesini Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Baker ve öğrenciler ile birlikte kesen Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, daha sonra laboratuvarı gezerek incelemelerde bulundu.

GENÇLERİMİZ GELECEĞİMİZİN TEMİNATI

Öğrencilerin eğitim alacağı sanal gerçeklik teknolojisini de deneyimleyen Yener, "Bakanlığımız okullarımızın çağın gereklilikleri ile donatılması için tüm imkânlarını seferber ediyor. Bu kapsamda okulumuzda oluşturulan bu teknolojik altyapı öğrencilerimizin bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarına önemli katkılar sağlayacak, daha nitelikli bir öğrenme ortamı oluşturacak. Ben bakanlığımıza, bu sürece emek veren okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz bugüne kadar birçok dalda başarı sağlamış ve her geçen gün bu başarıların üzerine katmaya devam ediyor. Geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimiz için de bizler elimizden gelen çaba ve gayreti gösteriyoruz." dedi.

Yener ve Baker, daha sonra "Bilişim Haftası" dolayısıyla okul koridorunda oluşturulan "Bilişim Teknolojileri Sergisi"ni ziyaret etti.

Sergiyi gezerek öğrencilerin projelerini yakından inceleyen Yener, tebrik ve başarı dileklerini iletti. Yener, daha sonra okul bünyesinde oluşturulan "Nuri Demirağ İHA- Ar-Ge Merkezi"ni ziyaret etti. İHA ve drone üzerine Ar-Ge ve üretim çalışmalarının yürütüldüğü merkezi gezen Yener, İHA ve drone parça üretim süreçleri hakkında öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı. Yener, daha sonra bilgisayar atölyesinde öğrenciler tarafından gerçekleştirilen robotik gösterileri izledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER