Gündem

Engelsiz İbadet

Engelsiz İbadet

Engelsiz İbadet
06-04-2014 18:18


Kentteki birçok camiye gerekli koşullar sağlanmadığı için gidemeyen engelli vatandaşlar Meydan Camii’ne giriş-çıkış için projelendirilen engelli rampasının tamamlanması ile birlikte 450 yıllık tarihi cami de ibadetlerini yapabilecek.

ERSAN ARSLAN

1564 yılında Kanuni Sultan Süleyman’ın vezirlerinden Koca Hasan Paşa’nın yaptırdığı Atatürk Caddesi üzerindeki tarihi Meydan Camii kapılarını engelli vatandaşlara açmaya hazırlanıyor. Bahçesine 12 basamaklı merdivenlerle inilen caminin bahçe giriş-çıkışları engelli vatandaşlar için yeniden düzenleniyor. 

450 yıllık süreçte çevresindeki kot sürekli yükseldiği için bugünkü haliyle yol seviyesinden yaklaşık 2,5 metre aşağıda olan caminin bahçesine inen iki giriş merdiveninden biri, engelli rampası için yıkıldı. Yıkılan merdivenlerin yerine engelli rampası ile birlikte yeni bir merdiven yapılacak. Haziran ayına kadar tamamlanması planlanan yeni düzenlemenin ardından engelli vatandaşlar ibadet için Meydan Camii’ni kullanabilecek.

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü 2013 yılında cami bahçesinde bulunan ‘Şemseddin Sivasî Türbesi’nin restorasyon çalışması ile birlikte camiye engelli vatandaşların giriş çıkışları için engelli rampası yapılması işini de ihale etmişti. Şemseddin Sivasî Türbesi’ndeki çalışmalar 2013 Kasım ayında başlamış, engelli rampası ve yeni merdiven çalışmasının ise yaz döneminde yapılması planlanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER