Gündem

5 Cana Umut

5 Cana Umut

5 Cana Umut
15-11-2013 17:50

İRFAN ÖZŞEKER

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Buğra T., 2 gün önce akşam saatlerinde okuldan geldikten sonra İl Emniyet Müdürlüğünde teknisyen olarak çalışan babası Hüsnü T.'nin tabancası ile birlikte banyoya girerek kendisini başından vurdu. Olay sonrası kaldırıldığı Numune Hastanesi'nde ameliyata alınan Buğra, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Beyin ölümü gerçekleştikten sonra organların bağışlanması için aile ile görüşen Numune Hastanesi organ nakil heyeti ailenin organları bağışlamayı kabul etmesinin ardından Numune Hastanesinin bağlı bulunduğu Erzurum Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçildi. Erzurum’dan alınan bilgiler doğrultusunda İstanbul’dan özel uçak, Ankara’dan helikopter, Samsun ve Erzurum’dan ise karayolu ile yola çıkan ekipler Numune Hastanesine gelerek belirlenen organları aldılar. Organlardan akciğerin İstanbul'a, kalbin Ankara'ya, karaciğerin ve bir böbreğin Erzurum'a, diğer böbreğin ise Samsun'da organ bekleyen hastalara nakledileceği öğrenildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Numune Hastanesi Anestezi Uzmanı Doktor Hüseyin Gökgöz; '14 yaşındaki Buğra T. adlı hastamız ateşli silah yaralanması nedeniyle beyin cerrahisi ekibimiz tarafından operasyona alındı. Operasyon sonrasında yoğun bakımda takip edilmeye başlandı. Yoğun  bakımdaki takibi sırasında öğle saatlerinde beyin ölümü tanısı konuldu. Beyin ölümü tanısını koyan bir beyin ölümü kurumu tarafından konuldu. Sonrasında aile görüşmesi gerçekleştirildi. Organ nakli konusunda. Ailenin organ naklini kabul etmesinin ardından bağlı bulunduğumuz Erzurum Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçildi. Sonrasında Erzurum’dan alınan bilgiler doğrultusunda İstanbul, Ankara, Erzurum ve Samsun’dan organ nakli ekipleri yola çıktı. Biz ailenin isteği doğrultusunda hastamızın vücut bütünlüğü bozulmadan gerekli organları alınacak. Gerekli organlar baştan bahsettiğimiz ekiplerimiz tarafından alınan organlarda şuan organ nakli için sıra bekleyen hastalarımıza gerekli şekillerinde nakilleri yapılacak’ dedi.

Organ bağışını kabul eden acılı aileye teşekkür eden Gökgöz ‘Ben bu genç yaşta hayatını kaybeden minik yavrumuza Allah’tan rahmet dilerken acıların en büyüğünü yaşan ailemize de sabırlar diliyorum. Ayrıca organ nakli, organ bağışı konusunda gösterdikleri hassasiyet dolayısıyla da hem hastanemiz hem de bu organlarla hayat bulacak olan hastalar adına da ailemize ayrıca teşekkür ediyorum. Allah tekrar sabırlar versin’ diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER