Gündem

Gıdalar İmha Edildi

Gıdalar İmha Edildi

Gıdalar İmha Edildi
19-02-2014 22:55


MUSTAFA IŞIK

Sivas’ta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kentteki tüm gıda üretim ve satış noktalarına yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan, 5996 Sayılı Veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu kapsamında kuruma bağlı Gıda ve Yem Şubesi ekipleri tarafından yapılan denetim ve kontrol faaliyetlerinin 2014 yılında da yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Aslan, ‘ilimiz merkez ve ilçelerde gıda üretimi, toplu tüketim ve satış yerlerinde yapılan denetimlerde; iş yeri hijyen şartları, ürünlerin son kullanma tarihleri, iş yerlerinin ruhsatları ve faaliyet konularıyla ilgili denetim yapılmaktadır. Bu denetimler sonucunda uygunsuzluk görülen iş yerlerine yasal işlem olarak idari para cezası uygulanmakta, son tüketim tarihleri geçmiş ürünler ise mülkiyeti kamuya geçirilerek imha edilmektedir’ ifadelerini kullandı.

HEM SATICILARI

HEM TÜKETİCİLERİ UYARDI

Son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin tüketicilerin sağlığını tehlikeye attığını belirten Aslan, tüketici ve işletme sahiplerini ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etmeleri konusunda, uyardı.

Aslan, ‘Yapılan satış yeri denetimlerinde tespit edilen son kullanma tarihi geçmiş ürünler güvenli olmayan gıda olarak tanımlanmakta ve tüketicilerin sağlığını tehlikeye atmaktadır. Bu nedenle tüketiciler aldıkları ürünlerin son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol etmeli. Ayrıca işletme sahiplerinin de satışa sundukları ürünlerini belirli aralıklarla son kullanma tarihlerini kontrol etmeli, son kullanma tarihleri geçmiş ürünlerini raflardan toplayarak iade rafına veya iade kolilerine koymalı ve üzerine iade yazmaları gerekmektedir’ dedi.

‘TÜKETİCİLERİMİZDEN

HASSASİYET BEKLİYORUZ’

Güvenli gıda tüketimi için tüketicilerin gıda konusunda gereken hassasiyeti göstermesini isteyen Aslan, vatandaşlardan uygunsuz bir durumda karşılaşmaları halinde bu durumu 174 Alo Gıda hattını arayarak bildirmelerini istedi.

Aslan, şu ifadeleri kullandı:

‘Güvenilir gıda tüketiminin yaygınlaştırılması ve sağlıklı toplumların oluşturulması için değerli tüketicilerimizin de gıda konusunda hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Vatandaşlarımızın, herhangi bir uygunsuzluk durumunda; tüketici şikâyetlerinin alındığı ve değerlendirildiği Alo Gıda 174 hattını aramaları, uygunsuz gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerini uyarmaları ve gerekirse bu iş yerlerinden alışveriş yapmamaları, yapmış olduğumuz denetim çalışmalarına yardımcı olacaktır. Halkımızın bu konuda göstermiş olduğu hassasiyet kurumumuzun çalışmalarına ve toplum sağlığına büyük katkı sağlayacaktır.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER