Gündem

SGK Yöneticileri Vali Barut ve Başkan Aydın´a Ziyaret

SGK Yöneticileri Vali Barut ve Başkan Aydın´a Ziyaret

SGK Yöneticileri Vali Barut ve Başkan Aydın´a Ziyaret
12-05-2014 17:36


MUSTAFA IŞIK

Sivas Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mustafa Kayış, kurum yöneticileri ile birlikte Sivas Valisi Âlim Barut ve Belediye Başkanı Sami Aydın’ı ziyaret etti.

İlk ziyaretini Vali Âlim Barut’a yapan Kayış, ziyaret sırasında Vali Barut’a çiçek takdim etti. Kayış, ‘2008 yılından itibaren her yıl, Mayıs ayının 2. Haftası, ayın 16’sını içine alan haftayı Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutluyoruz. Bu hafta içerisinde kamu yöneticilerini, sivil toplum örgütlerini, meslek kuruluşlarını, sendikalarımızı, huzurevimizi ziyaret ederek sosyal güvenlik gündemi oluşturacağız. İlgili birimlerle diyaloga geçerek sosyal güvenlik hakkında fikir alışverişinde bulunacağız, sorunları ve talepleri dinleyeceğiz. Daha sonra personelimizle ilgili bazı etkinliklerimiz olacak’ dedi.

‘VATANDAŞIN

HAKLARINI BİLMESİ LAZIM’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Alim Barut ise, sosyal güvenliğin artık toplumun her kesimine yaygınlaştığını belirtti.

Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla yapılan çalışmaların da önemli olduğunu belirten Vali Barut, şu ifadeleri kullandı:

‘Sosyal güvenlik kavramı toplumun her katmanına yaygınlaştı. Eskiden olduğu gibi belirli kesimler, belirli işlerde çalışanlar veya belirli bir bölüm değil şimdi tamamı sosyal güvenlik kapsamına girdi. Bu şekilde sadece devletin kurumlarının varlığı, teşkilatlanması değil, tamamıyla muhataplarınızın yani vatandaşın da sosyal güvenlik kavramı hakkında bilgi edinmesi lazım. Haklarını bilmesi lazım, yükümlülüklerinden haberdar olması lazım…

Böyle bir hafta düzenleniyor. Bu hafta hem devlet kurumları açısından, hem sosyal güvenliğe tabi olacak vatandaşlar açısından inşallah sistemi kolaylaştıran, hakları ve hükümlülükleri bildiren bir amaca ulaşır. Bu kapsamda çalışan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Sizin de yeni görevinizin hayırlı olmasını diliyorum.’

Vali Barut, daha sonra İl Müdürü Kayış ve beraberindeki kurum yöneticileri ile bir süre sohbet etti.

BAŞKAN AYDIN’I ZİYARET ETTİLER

SGK İl Müdürü Kayış ve beraberindekiler daha sonra Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ı makamında ziyaret etti. Vali Aydın’a çiçek takdim eden Kayış, burada SGK haftası dolayısıyla gerçekleştirmeyi planladıkları bazı etkinlikler hakkında Aydın’a bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Aydın ise Sosyal Güvenliğin her birey için büyük önem taşıdığını belirterek, ‘Sosyal güvenlik bilinci ülkemizde yeni yeni oluşuyor. Belki biz, toplum olarak bazı şeyleri zorlama ile yapıyoruz ama yapılan ve yapılmak istenen hemen hemen her şeyin veya birçoğunun da insan için, çalışan için gerekli olduğunu, onları koruyan, onları daha iyi şartlarda çalışmasını teşvik eden uygulamalar olduğunu görüyoruz. Bu bakımdan sosyal güvenlik bilinci ve uygulamaları ne kadar üst düzeyde olursa bu toplumun menfaat ve güvenliği açısından da o kadar tedbir almış oluruz.

Burada tabi ki bazen şunlardan da kaçınmak lazım, vur dediğinizde öldürmemek lazım. Gerçekten niyetlerin iyi olması, samimi olması lazım… Hem denetleyen kurumlar, hem iş yapan ve yaptıran kurumlar için. Ben Sivas’ta bu anlayışta bir süreç geçireceğimiz kanaatindeyim. İnanıyorum ki bu bilinç şehrimizde de istenilen seviyeye ulaşacaktır. Biz her zaman bu anlamda sizlerin yanında olacağız, destekçisi olacağız.’ İfadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER