Gündem

Yıldız Dağı´nda kayak yapılacak

Yıldız Dağı´nda kayak yapılacak

Yıldız Dağı´nda kayak yapılacak
05-07-2013 18:25


RUHİ DEMİR

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, SRT televizyonunda kurum çalışmalarını anlattı. Ayhan, programda kırsal altyapıdan eğitime, sağlıktan tarıma, kültür-turizmden sosyal hizmetlere, emniyetten spora kadar, pek çok konuda program sunucusu Nihat Bulut’un sorularını yanıtladı. Yaklaşık 2 saat süren programda Ayhan, İl Özel İdaresi çalışmaları ile ilgili hem 2012 yılının değerlendirmesini hem de 2013 yılı planlamasını aktararak, Sivas için elzem gördüğü projeleri de kamuoyu ile paylaştı.

Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığını yürüttüğünü de belirten Ayhan, KÖYDES ve merkez köylerine yönelik, birlik olarak yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları aktardı.

Yıldız Dağı, Et ve Süt Entegre Tesisi gibi önemli prestij projelerden de bahseden Ayhan, önümüzdeki kış, Yıldız’da kayak yapılabileceğini söyledi.

 Ayhan, ‘Bu projeler içerisinde Yıldız Dağı ile Et ve Süt Entegre Tesislerini sayabiliriz. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin yol çalışmaları bitmek üzeredir. Mekanik tesisler ihalesi ise gerçekleştirildi ve firma Ocak ayında makaraların döneceğini söyledi. Bölgede idaremizin bir otel projesi var. Üniversitemize de yer ayırdık, onlarda en kısa sürede inşaat çalışmalarına başlayacak. Bu kış Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde kayak sporunu yapabileceğiz’ dedi.

Et ve Süt Entegre Tesisi ile ilgili de bilgi veren Ayhan, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

‘İlimizde hayvancılığın gelişmesi için Valimiz Zübeyir Kemelek’in talimatları ve İl Genel Meclisimizin aldığı karar doğrultusunda bu tesisi Ulaş Kovalı’ya kazandırıyoruz. Tesisin ihalesi 15 Temmuz da gerçekleştirilecek. Hayvancılıkla uğraşan çiftçiler ilde kesimhane olmaması ve diğer illere taşıma sıkıntısı nedeniyle pek çok zorluk yaşıyordu. Bu sorunu ortadan kaldırmak, il genelinde hayvancılığı cazip hale getirmek ve üreticinin kazanmasını sağlayıp göçü önlemek amacıyla böyle bir tesis planladık. AB normlarında, ISO Belgesi standartlarında dünyanın her tarafına pazarlayabileceğimiz et ürünlerini burada yapmaya çalışacağız. Bu tesisteki ürünler paketlenip oluşturulacak olan soğuk hava depoların da muhafaza edilip iç ve dış pazara sunulacak.'

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER