Gündem

Madde Bağımlıları Tedavi Edilecek

Madde Bağımlıları Tedavi Edilecek

Madde Bağımlıları Tedavi Edilecek
02-04-2014 17:15


ERSAN ARSLAN

Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, kentte madde bağımlılarının rehabilitasyonuna yönelik kapsamlı bir proje hazırlıyor.

Sivas´taki madde bağımlılarının yataklı tedavi hizmetlerinin verileceği bir çalışma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, projeyi Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı SODES aracılığı ile hayata geçirecek.

Proje hazırlıklarını sürdüren kurum, aynı zamanda rehabilitasyon merkezi için yer arayışına girdi. Bu kapsamda birçok kamusal ve özel mülkiyeti gözden geçiren kurum yetkilileri, gündemine Sivas 4 Eylül Sanayi Sitesi´nde bulunan atıl durumdaki kooperatif yönetim binasını aldı. Bu gerçekleşirse söz konusu bina, madde bağımlıları rehabilitasyon ve tedavi merkezine dönüştürülecek.

REHABİLİTASYON VE

SAĞLIK HİZMETİ VERİLECEK

Sivas´taki madde bağımlılarının rehabilitasyon ve tedavilerine yönelik ciddi bir adım olarak görülen çalışmanın SODES´ten kabul görerek kısa süre içinde uygulamaya geçirilmesi bekleniyor.

Proje kapsamında kentte, baly, tiner, çakmak gazı gibi maddelere bağımlılık kazanmış kişilerin tedavi işlemleri de yürütülecek. Oluşturulacak merkezde yataklı sağlık hizmetleri sunulacak.

Kurum yetkilileri, tedavi işlemleri için Sivas Kamu Hastaneleri Birliği´nden gönüllü hekim desteği istedi. Edinilen bilgiye göre KHB Genel Sekreterliği, kurum yetkililerine, ?imkanlar ve şartlar dahilinde, destek vermeye hazırız? şeklinde destek sözü verdi.

Kurumlar arası anlaşma sağlanırsa, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´nün talebi üzerine KHB´nin gönüllülük esasıyla görevlendireceği bir hekim, rehabilitasyon merkezinde her gün 1 saat poliklinik hizmeti verecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER